Lana Pudar ostvarila novi rezultat za pohvalu, u igri je za medalju

Izborila plasman u polufinale

Lana Pudar ostvarila novi rezultat za pohvalu, u igri je za medalju

A. Čaušević

Lana Pudar je i dalje u igri da donese prvu medalju Bosni i Hercegovini sa Svjetskog prvenstva u plivanju u malim bazenima.

Pudar se plasirala u polufinale discipline 100 metara delfin Svjetskog prvenstva u 25-metarskim bazenima koje se održava u Melbourneu.

Najbolja bh. plivačica je imala vrijeme 56.89 što joj je bilo dovoljno za treće mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi te deveto mjesto u ukupnom poretku.

Mlada Mostarka će se za plasman u finale boriti već danas pošto je njena utrka polufinala na progamu od 10:10 po centralnoevropskom vremenu.

Eventualna finalna trka bit će održana u nedjelju 18. decembra. Trebala bi se voziti od 9:35 po centralnoevroskom vremenu.

Pudar je do sada nastupila u disciplini 100 metara slobodno gdje je završila kao 33., dok je bila peta u disciplini 200 metara delfin.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
osvojit ce opet drvenu medaljcugu a micemo da vilenimo
0 9
nestofino
Lana, naš Hercegovka . Naša MOSTARKA!!! PONOS BiH !!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi