Lana Pudar poslala šampionsku poruku: "Ovo je tek zagrijavanje"
FOTO: EPA

Nakon još jedne uspješne godine

Lana Pudar poslala šampionsku poruku: "Ovo je tek zagrijavanje"

H. Zilić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar završila je još jednu uspješnu godinu u kojoj se okitila titulom evropske seniorske prvakinje u velikim bazenima u disciplini 200 metara delfin na prvenstvu koje je održano u Rimu.

Godinu je Lana okončala nastupivši i na Svjetskom prvenstvu u Australiji u malim bazenima.

Lana je u Australiji najbolji rezultat ostvarila u disciplini 200 metara delfin gdje je zauzela peto mjesto u finalnoj utrci.

Pored petog mjesta, Lana je zauzela i deseto mjesto u utrci na 100 metara delfin, dok se oprobala i utrci 100 metara slobodnim stilom, ali nije se kvalifikovala za polufinale.

Nakon još jedne duge i veoma dobre godine, Lana je poslala kratku i jasnu poruku.

"Još jedno sjajno iskustvo i još jedan dobar rezultat. Sretna sam što konačno završim ovu godinu i imam mali odmor.

Oglasi

Ova sezona je bila zagrijavanje, tek počinjem", poručila je mlada bh. plivačica.

16th FINA World swimming championships (25m) Melbourn 2022✅ Another great experience and another good result. Happy to...

Posted by Lana Pudar on Tuesday, December 20, 2022

Našu najbolju sportistkinju sada očekuje pauza, a nakon toga i pripreme za novu sezonu gdje očekujemo još sjajnih rezultata za bh. plivanje i generalno bh. sport.

O planu priprema i samim Laninim nastupima u 2023. godine zant će se više nakon ovogodišnjih praznika.

Naravno jedan od narednih velikih ciljeva Lane Pudar su svakako Olimpijske igre u Parizu koje su na rasporedu 2024. godine.

Top Komentari

Mowzilla
Samo hrabro heroino nasa, ti si ponos nacije ⚜️
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi