Fina objavila video Lanine pobjede uz nevjerovatan opis: "Bosanska plivačica, a Evropsko zlato"

Osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin

Fina objavila video Lanine pobjede uz nevjerovatan opis: "Bosanska plivačica, a Evropsko zlato"

E. Čaušević

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar oduševila je Evropu osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Naša 16-godišnja plivačica ispisala je historiju bh. sporta nastupom na Evropskom seniorskom prvenstvu na kojem je uspjela da osvoji dvije medalje.

Lana je prvo osvojila bronzu u disciplini 100 metara delfin što je oduševilo Bosnu i Hercegovinu, ali ova Mostarka je najbolje čuvala za sami kraj kada je napravila pravo čudo i došla do zlatne medalje.

Pudar je zlatno osvojila u disciplini 200 metara delfin što je malo ko mogao očekivati. Ona je jednostavno "počistila" svoju konkurenciju i nevjerovatnom utrkom uspjela je na kraju postati prvakinja Evrope.

Bh. plivačica je vodila od samog početka utrke kada je nametnula nevjerovatan tempo i niko nije očekivao da će izdržati do kraja, ali je to Lana uspjela da uradi i osvojila je zlatnu medalju.

Lana je ovih dana glavna tema sportske javnosti širom Evrope, te se mnogi dive 16-godišnjem čudu iz Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Fina je na zvaničnoj stranici objavila video utrke u kojoj je Lana osvojila zlatnu medalju, te su sjajnim opisom svima poručili da je bh. plivačica pravo čudo u svijetu plivanja na koje svi trebaju itekako da obrate pažnju.

"Lana Pudar. Bosanska plivačica, a Evropsko zlato. Lana Pudar pobijedila u utrci 200 metara delfin sa svega 16 godina", objavili su iz Fine.

Lana se danas vraća u Bosnu i Hercegovinu i bit će joj upriličen doček u Mostaru i to ispod Starom mosta.

Prvo će od 19 sati biti održana press konferencija za predstavnike medija, a zvaničan doček će početi u 20 sati. Također, iz Laninog kluba poručili su da će to biti jedino njeno medijsko pojavljivanje u ovom periodu jer joj je potreban zasluženi odmor kojeg nije imala još od januara ove godine.

Top Komentari

King_Kenny
...vas prevod naslova para usi i zvuci diskriminirajuce...na Engleskom nije tako...to "a europsko zlato" ide bez tog "a"...
5 0
user1655831611
Hahahahaha čuj bosanska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi