Lana Pudar bez finala na 50 metara delfin

Imala 10. vrijeme polufinala

Lana Pudar bez finala na 50 metara delfin

M. Šljivak

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nije se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Rimu u disciplini 50 metara delfin.

Lana je danas u polufinalu bila šesta u svojoj grupi s vremenom 26.56 i to joj nažalost nije bilo dovoljno za plasman u finale.

To je u konačnom zbiru bilo 10. vrijeme polufinala i Lana je druga 'rezerva' u slučaju da neka od plivačica odustane od finala.

Svjetska rekorderka Sarah Sjoestroem iz Švedske bila je nezadrživa u polufinalu i ostvarila je najbolje vrijeme (25.10).

Oglasi

Pudar će u narednim danima odraditi trke na 100 i 200 metara delfin gdje ima mnogo veće šanse za plasman u finale jer su to ipak njene glavne discipline.

Tim Lane Pudar poslao jasnu poruku: "Mi vremena za čekanje jednostavno više nemamo"

Mlada Mostarka je učestvovala na Svjetskom prvenstvu, Mediteranskim igrama juniorskom prvenstvu Evrope i ostvarila je vrhunske rezultate.

Među seniorkama Lana je bila osma i šesta na trkama na 100 i 200 metara delfiin, osvojila je dva zlata na Mediteranskim igrama u Alžiru u ovim disciplinama.

Zatim je na juniorskom prvenstvu Evrope uzela dva zlata na 50 i 200 metara, te srebro na 100 metara delfin i još je jednom pokazala da BiH ima talenta koji se ne rađa svaki dan.

Međutim, usprkos vrhunskim rezultatima podrška nadležnih institucija izostaje. Obećani bazen za treninge još uvijek je samo san, a iz tima sjajne bh. plivačice poručuju da vremena za čekanje više nema.

"Veliko hvala upravi i osoblju banjalučkog bazena, gdje smo u ovom ciklusu priprema proveli dosta vremena, na velikoj susretljivosti i ljubaznosti, jer smo zaista imali sve potrebne uslove Lanine pripreme. Svakako da ćemo u narednom periodu kada završimo sa takmičarski aktivnostima u ovom dijelu sezone pronaći načina da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u osiguravanju uslova za postizanje ovakvih rezultata".

"I zaista moramo još jednom da apelujemo na sve odgovorne institucije i osobe na svim razinama vlasti, od grada, kantona, Federacije i države, krenite više sa izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru! Mi vremena za čekanje jednostavno više nemamo".

"Pa valjda ste napokon postali svjesni kakav dragulj ima naša država i naš grad. Valjda ste postali svjesni o kakvom promotoru grada i države ovde pričamo i kakvi su sve rezultati pred ovom djevojčicom! Valjda Vam je stalo do toga. Barem tako svi plebiscitarno tvrdite. Omogućite joj barem osnovne uslove za rad. Kako Lani, tako i ostaloj djeci u našem gradu. To vam je obaveza", saopšteno je iz tima Lane Pudar.

Top Komentari

SarajFK
Nema veze. Ti si nas ponos Lana! Kako je novokomponovana rvatica A(mi)NA prosla?
7 1
C.Banks
Kajtine male nema ni na prebrojavanju haha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi