Lana Pudar na Svjetskom prvenstvu u Australiji po nove medalje

25-metarski bazeni

Lana Pudar na Svjetskom prvenstvu u Australiji po nove medalje

O. Lekić

U periodu od 13.12. do 18.12.2022. godine u australskom Melbourneu održat će se Svjetsko prvenstvo u plivanju u 25-metarskim bazenima. Učešće na ovom prvenstvu uzet će i naša najbolja plivačica Lana Pudar, koja na ovo prvenstvo zajedno sa svojim timom putuje danas.

Poslije vrlo uspješne takmičarske godine koja je iz Lane u kojoj se okitila sa velikim brojem medalja na najvećim plivačkim takmičenjima u svijetu, od čega se posebno ističe titula europske prvakinje u seniorskoj konkurenciji u disciplini 200m delfin, ovo prvenstvo će za nju svakako biti najveći ispit do kraja godine.

Kako se može vidjeti na prijavnim listama za ovo prvenstvo, Lana Pudar je prijavljena u četiri discipline, 50, 100 i 200 metara delfin i 100 metara kraul.

Kontaktirali smo predsjednika Kluba vodenih sportova „Orka“ i jednog od Laninih trenera prof.dr. Damira Đedovića da nam kaže kakva su očekivanja na ovom prvenstvu i u kakvoj formi Lana ide u Australiju.

Profesor Đedović kaže: „Svakako da je iza nas jedna vrlo duga, naporna ali i vrlo uspješna godina, koju želimo završiti na najbolji način. Poslije nešto dužeg odmora kojeg je Lana imala po završetku prvenstva Europe u Rimu, u novi ciklus priprema krenula je malo kasnije nego li je to bio slučaj prethodnih godina jer joj je odmor bio neophodan. Vrlo smo zadovoljni njenom reakcijom i zalaganjem u prethodnom ciklusu priprema za novu takmičarsku sezonu. Na ovo prvenstvo idemo da se Lana što bolje predstavi i da još jednom dokaže da pripada u sami vrh svjetskog plivanja. Konkurencija je vrhunska i iskreno se radujemo ovom prvenstvu i nadamo se lijepom završetku ove godine. Ono što možemo obećati je da će Lana dati sve od sebe da svoju državu predstavi u najboljem svijetlu, a plasman u finale svjetskog prvenstvo je nešto čemu ćemo svakako težiti.“

Kako smo nezvanično saznali, utrke sa Svjetskog prvenstva u Australiji gledaoci u našoj zemlji moći će pratiti na javnom televizijskom servisu BHRT, što je svakako još jedan pokazatelj koliko je Lana popularizirala plivanje u našoj državi, te da je jedna od najvećih, ako ne i najveća sportska zvijezda u našoj državi.

Lani želimo puno sreće i uspjeha na ovom prvenstvu, a ovom prilikom ne možemo da još jednom ne spomenemo potrebu izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru. Jer ova ekspanzija i popularizacija plivanja u gradu Mostaru i našoj državi je direktna posljedica Laninih rezultata.

Ona je pokazala da se i iz naše sredine može otičći na najveća Svjetska i Europska prvenstva i biti najbolji. Jer kako kažu iz mostarske „Orke“, Lana i neke nove Lane zaslužuju taj bazen. Grad Mostar je na potezu.

Top Komentari

Brazuka
25-metarki???
0 1
user1667575277
Sretno i samo naprijed Zvijezda BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi