Lana Pudar bez finala u disciplini 100 metara delfin

Završila nastup na Svjetskom kupu u Berlinu

Lana Pudar bez finala u disciplini 100 metara delfin

E. Čaušević

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar završila je svoj nastup na Svjetskom kupu u Berlinu jer se jutros nije uspjela plasirati u finale u disciplini 100 metara delfin.

Lana je ove sezone oduševila sve svojim fantastičnim nastupima, a u Berlinu je imala dosta dobar rezultat i jasno je da tempira svoju formu za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima koje je očekuje u decembru.

Naša najbolja plivačica jutros je nastupila u utrci na 100 metara delfin, ali nije uspjela da se plasira u finale ove discipline.

Lana je na kraju bila trećeplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 58.86 i to nije bilo dovoljno da se plasira u finale, te je završila svoj nastup što se tiče ovog takmičenja u Berlinu.

Na kraju je naša plivačica bila u konačnici na 13. mjestu u kvalifikacijama za finale, ali jasno je da "brusi" formu za izazove koji je tek očekuju pred sami kraj ove godine.

Naime, Lana će nastupiti na Svjetskom prvenstvo za seniore u malim bazenima koje će se održati od 13. do 18. decembra u Melbourneu, te se nadamo da će tu nastaviti sa sjajnim nastupima iz ove sezone.

Lana će sigurno u Australiji biti jedna od favoritkinja za medalju.

Što se tiče Svjetskog kupa u Berlinu treba istaći da je Lana osvojila peto mjesto u disciplini 200 metara delfin.

Nakon toga nastupala je u disciplinama 50 metara i 100 metara delfin, ali nije uspjela na kraju da izbori plasnam u finalne utrke.

Naravno, da podsjetimo, Lana Pudar je sa 16 godina među najmlađim učesnicama na ovogodišnjem Svjetskom kupu u njemačkoj prijestolnici.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Rekao sam ja odmah da se uzdigla previše. Nije ni počela kako treba a odmah je počela sa uvjetima i ucjenama. Nadam se da će je ovo spustiti i fokusirati na sport
0 6
Mowzilla
Nema veze, vec si nas ove godine dovoljno puta usrecila ♥️
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi