Lana Pudar oborila rekord

Odličan nastup i Iman Avdić

Lana Pudar oborila rekord

H. Zilić

Mlada bh. plivačica Lana Pudar priprema se za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima koje će održati u Australiji sredinom decembra. Nakon Svjetskog Kupa u Berlinu, Lana je ovaj vikend nastupala na veoma jakom plivačkom mitingu "Mladost 2022".

Da se nalazi u sjajnoj formi Lana je dokazala na pomenutom mitingu.

Iako nije bila njena primarna disciplina leptir, Mostarka je u disciplini 400 metara slobodnim stilom osvojila prvo mjesto u finalu i isplivala novi državni rekord.

Lana je u cilj ušla s vremenom 4:10.83, odradila je fenomenalnu utrku te pokazala da itekako može dobra biti u disciplini slobodnim stilom.

Drugoplasirana je bila Anja Ćavar u vremenu 4.10.85, a trećeplasirana je završila još jedna bh. plivačica mlada Iman Avdić u vremenu 4:13.81.

"50. Međunarodni plivački miting "Mladost 2022"

Oglasi

Lana Pudar je upravo završila svoju finalnu utrku u disciplini 400m slobodno u vremenu 04:10 83., što je ujedno i vrijeme novog apsolutnog državnog rekorda Bosne i Hercegovine.

S obzirom da je iz punog treninga, nije, loše.

Bravo Lana", stoji u objavi Kluba vodenih sportova Orka.

50. Međunarodni plivački miting "Mladost 2022" Lana Pudar je upravo završila svoju finalnu utrku u disciplini 400m...

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Sunday, November 13, 2022

Nakon fenomenalne godine u kojoj je osvojila sedam medalja, Lanu očekuje Svjetsko prvenstvo u Australiji u malim bazenima gdje će sigurno tražiti šansu za medalju u disciplinama leptir stilom.

Top Komentari

StarMoVe
Lana Delfin mala!! Beavo
0 0
Zaccheroni
Bravo sampionko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti