Vrijeme koje je Lana Pudar ostvarila u Beogradu blizu je olimpijske medalje
FOTO: Guliverimage

Dominacija na EP za juniore

Vrijeme koje je Lana Pudar ostvarila u Beogradu blizu je olimpijske medalje

Haris Zilić

Iz takmičenja u takmičenje iz prvenstva u prvenstvo Lana Pudar nastavlja da fascinira plivački i sportski svijet. Naša čudesna 17-godišnja plivačica Evropsko prvenstvo za juniore u Beogradu završila je sa tri zlatne medalje.

Lana je do zlata došla na 110, 200 i 50 metara delfin uz vrhunske i suepriorne rezultate, gdje je obarala i evropske juniorske rekorde.

Najbolaj bh. sprotistkinja vlasnica je i drugog najboljeg rezultata u Evropi svih vremena u juniorskoj konkurenciji. Brže vrijeme od Laninog ima samo višestruka olimpijska, svjetska i evropska prvakinja i rekorderka Sarah Sjostrom.

Rezultat Lane Pudar 02:06.26 u finalu juniorskog prvenstva Evrope u disciplini 200 metara delfin je posebno interesantna. Naime, ovo vrijeme je donosilo četvrto mjesto na posljendjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nevjerovatni rezultati za tinejdžerku koja još nije punoljetna, a naredni izazov je Svjetsko seniorsko prvenstvo u japanskoj Fukuoki. U pitanju je prvenstvo svijeta u vodenim sportovima, a plivačke discipline na rasporedu su od 23. do 30. jula, dok sam šampionat traje od 14. do 30. jula.

Oglasi

Nakon toga najveći Lanin izazov su Olimpijske igre u parizu 2024. godine, a naravno tu će biti još kontinentalnih i svjetskih takmičenja do Pariza, kako ujuniorskoj tako i seniorskoj konkurenciji.

Najveći nedostatak je svakako činjenica da Lana u svom Mostaru nema olimpijski baze, pa mora trenirati po drugim gradovima.

Klub vodenih sportova Orka Mostar oglasio se zanimljivim statusom nakon Laninih rezultata u Beogradu, a tu objavu možete pogledati u nastavku.

Evropsko juniorsko prvenstvo Beograd 2023🇷🇸 Najkraći mogući rezime Beograda😊 Rezultat Lane Pudar 56.95 u finalu...

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Sunday, July 9, 2023

Lana je još jednom pokazala kakav dragulj ima Bosna i Hercegovina, te je sigurno ponos svakog Bosanca i Hercegovca, a o tome da od države zaslužuje najbolje moguće uslove suvišno je i govoriti.

Možemo reći da od sportskog čuda iz Bosne i Hercegovine ono najbolje tek dolazi u budućnosti.

Top Komentari

user1636137141
U Tuzli je prekinut razvoj jedne nadarene plivačke generacije jer nemaju bazen.
0 0
StarMoVe
Pravite bazen ne jedan nego hiljade po cijeloj BiH mazlumi i pijavice ljudske spram vam ga majki svima kojima su neke druge stvari preče od ovakve lijepe pozitivne priče i vake princeze i ljepotice. Da li je coviceva kćerka pet bazena bi niklo do sad! Fuj pizda vam majkina seljačka primitivna. Pokenjam vam se u usta svima!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi