Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju: Nastupila 14-godišnja Avdić, Lana Pudar sutra

BiH ima četiri predstavnika

Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju: Nastupila 14-godišnja Avdić, Lana Pudar sutra

E. Ganibegović

Danas je u Abu Dabiju (UAE) počelo 15. Svjetsko prvenstvo u plivanju (25-metarski bazeni).

Naša Bosna i Hercegovina će na ovom takmičenju imati četiri predstavnika, a to su Iman Avdić ,Lana Pudar, Nikola Bjelajac i Emir Muratović.

Iman Avdić, 14-godišnja Sarajka, jutros je nastupila u kvalifikacijama u disciplini mješovito na 400 metara i ostvarila 27. vrijeme (04:47,42 minute). Još će nastupiti u disciplinama 400 metara slobodno i 200 metara mješovito. 

Lanu Pudar očekuje nastup sutra u 09:30 kada će plivati kvalifikacije u disciplini 200 metara leptir, a finale je na rasporedu u 18 sati. Najbolja bh. plivačica još će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara leptir.

Što se tiče muških predstavnika, Nikolu Bjelajca očekuju nastupi u disciplinama 50, 100 i 200 metara leptir, dok će Emir Muratović nastupiti u disciplinama 50 metara leptir, te 50 i 100 metara slobodno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi