Žestoka poruka političarima iz kluba Lane Pudar: "Napravite nam bazen, to vam je obaveza i dužnost"

Oglasili se na Facebooku

Žestoka poruka političarima iz kluba Lane Pudar: "Napravite nam bazen, to vam je obaveza i dužnost"

Endin Čaušević

Lana Pudar danas je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Abu Dhabiju.

Naša najbolja plivačica je oduševila sve svojim nastupom u današnjem finalu i uspjela je doći do treće pozicije i historijske medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Mnoge poznate ličnosti iz naše zemlje su putem društvenih mreža čestitale Lani na sjajnom rezultatu, a ovu priliku su kao i obično iskoristili i mnogi političari koji su pohvalili našu plivačicu.

Nakon svega oglasio se i Plivački klub Orka čiji je Lana član, te su oni žestoko prozvali bh. političare i poslali su im jasnu poruku.

"Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, recite nam da li je ovo dovoljno velik razlog da ovoj djevočici i mostarskoj djeci napravite olimpijski bazen?!

Napravite nam bazen u Mostaru! Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja!! Mi ne mislimo stajati! Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To Vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge.

Oglasi

Lana naklon i kapa do poda!! Treneri, Alena i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu!

Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za običnu raju! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori koji nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju i hvala Vam od srca na tome", navodi se u saopštenju.

Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, fedaralni...

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Friday, December 17, 2021

Šta je sljedeće za Lanu Pudar?

Lana nastavlja svoj put na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, te ćemo našu plivačicu već sutra ponovo gledati. Sutra su na rasporedu kvalifikacije u disciplini 50 metara leptir, a Lana se prijavila za nastup u ovoj utrci.

Kvalifikacije za disciplinu 50 metara leptir počinju ujutro u 6:43 sati po našem vremenu, a Lana će nastupiti u šestoj grupi čija utrka je na rasporedu u 6:54.

U slučaju plasmana u polufinale ove discipline Lana će plivati ponovo sutra jer su polufinalne utrke na rasporedu oko 16 sati. Finale za utrku u disciplini 50 metara leptir na rasporedu je u nedjelju u 15:06 sati.

Očekuje se da će Lana nastupiti i u utrci 100 metara leptir. Kvalifikacije za ovu disciplinu su na rasporedu u ponedjeljak ujutro, dok je finalna utka na rasporedu u utorak u 16:10 sati.

No, zvanične liste za kvalifikacione utrke još uvijek nema i ona će biti poznata u narednim danima, ali očekuje se da će se bh. plivačica okušati i u ovoj disciplini. Također, u narednim danima će biti poznato da li će se Lana pojaviti u disciplini slobodnim stilom na utrci 50 metara.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Tako je sve kao što su napisali. A sada ću ja na svoj način. P vam m uhljebljena i stranačka, pravite bazen imate para mamicu vam uhljebljenu. BRAVO Lanaaaaaa po hiljadu/ tisuću puta.
7 2
Ekspert
To je grad u kojem se samo legalizira divlja gradnja, a ništa se ne gradi po Zakonu. Utopija je očekivati bazen u gradu koji nema sportsku dvoranu. Tuga je ne imati dvoranu u današnje vrijeme.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi