Džumhur ponovo nemoćan protiv Cecchinata
Foto: EPA

ATP Budimpešta, 2. kolo

Džumhur ponovo nemoćan protiv Cecchinata

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur doživio je novi poraz. 

U 2. kolu ATP turnira u Budimpešti od njega je ponovo bio bolji Italijan Marco Cecchinato i to sa vrlo uvjerljivih 2:0, po setovima 6:3 i 6:1.

Italijan je prije osam dana u Monte Carlu prepustio pet gemova bh. teniseru koji se ni danas nije posebno istakao. Osvojio je četiri gema i doživio je šesti poraz u nizu na ATP turnirima.

Nakon izvjednačenog uvoda u meč u kojem su oba tenisera spašavala break šanse na svoj servis, Cecchinato u osmom gemu prvog seta oduzima servis Džumhuru, a zatim sigurno osvaja gem na svoj servis i osvaja prvi set sa 6:3.

Italijan je u drugom setu potpuno razbio Damira. Sa dva breaka je došao do vodstva od 4:0 i povratka Džumhuru u meč više nije bilo. Cecchinato je do kraja lagano završio posao (6:1) i došao je do trijumfa i plasmana u četvrtfinale.

ATP Budimpešta, 2. kolo:

Cecchinato - Džumhur 2:0 (6:3, 6:1)

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Ovaj Zabar pokida ove nase,ogadit će im tenis!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi