Čelik ostaje u Premijer ligi prema pravilniku za licenciranje

Borac ostao bez licence

Čelik ostaje u Premijer ligi prema pravilniku za licenciranje

Endin Čaušević

U prostorijama NSBiH jučer je održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova koja je počela prošle sedmice.

Na sjednici se odlučivalo o žalbama NK GOŠK', FK Borac, FK Sloboda i NK Čelik na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2018/19.

Drugostepena komisija je jednoglasno donijela Odluke:

1. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca FK Sloboda za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.
2. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK GOŠK za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019;
3. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK Čelik za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.
4. Odbija se žalba i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije, te se odbija izdavanje licence FK Borac za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Borac nije dokazao da nema neizmirenih obaveza iz osnova aktivnosti transfera (član 89.(F.03a), Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH) prema FK Džaja Banja Luka, kao i prema uposleniku Željku Vranješu (član 94 (F.04a) istog Pravilnika, te je stoga žalba ovog Kluba odbijena, a Odluka Prvostepene komisije za licenciranje u cjelosti potvrđena. Ove odluke su konačne", navodi se na zvaničnoj stranici Saveza.

Kako su nam nezvanično potvrdili iz Komisije za licenciranje, prema praviliku za licenciranje naredne sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponovo ćemo gledati Čelik koji je u ovoj sezoni ispao u niži rang, no zvanične informacije o svemu tome još uvijek nema.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Sledece godine Jos Velez da se vrati u Premijer ligu....
70 11
disident7
Opet se izvuce Celik ☺ treci put. Sljedece sezone ce igrati ligu za prvaka.
65 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije