Mujkanović: Naš stav je jasan, Tušanj treba Slobodi

U Slobodi ne žele da dijele Tušanj?

Mujkanović: Naš stav je jasan, Tušanj treba Slobodi

Edmir Škorić

Sloga iz Simin Hana na čelu s Azmirom Husićem je nakon izborene Premijer lige BiH odlučna da svoje domaće mečeve igra na stadionu Tušanj.

U posljednje vrijeme u bh. javnosti mnogo se priča o tome gdje će novi premijerligaš Sloga igrati svoje domaće utakmice.

Najprije smo kontaktirali Dževada Šećerbegovića, prvog čovjeka JU "Gradski stadion Tušanj", ali je on u razgovoru za SportSport.ba kazao da "Sloboda ima većinsko pravo na stadionu Tušanj", a onda je uz dodatak kako nema ništa s tim kazao da je navodno uprava Slobode odlučila da pošalje odbijenicu Slogi za korištenje Tušnja.

Šta u Slobodi kažu?

"To je naš stav. Mi mislimo da nam treba stadion za naše potrebe i da on nije na ustupanje drugim timovima. Mislim da je Slogi javljeno da ne može igrati na Tušnju. Ljudi koji su zaposleni na stadionu su to trebali uraditi", rekao je Mujkanović za SportSport.ba, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sloboda je dala svoje mišljenje i rekla je da bi bilo mnogo za tri kluba da igra na Tušnju. Nemamo pomoćni teren, a imamo raznorazne ceremonije jer nam se bliži godišnjica, tu su i memorijalni turniri mlađih kategorija. Stoga, smatram da je naša odluka ispravna i da bi bilo suludo da Tušanj dijelimo sa Slogom".

U Slobodi vjeruju da će samo oni koristiti tuzlanski stadion, ali u Slogi i dalje ističu da imaju jednako pravo za igranje na Tušnju i ne odustaju od svojih namjera i planova.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Ne da frajer namjerno stadion glupson bosnjo pravi!
37 13
Chupy
Hallo ljudi, koji vam je?! Boli me K i za Slobodu i za Slogu. Ali pise fino JU gradski stadion Tusanj!! U prevodu JAVNA USTANOVA GRADSKI STADION TUSANJ!! Javnaaaaaaa!!!! Znaci ljubomora, zavidnost itd nemaju ovdje mjesta!! Svaki klub iz Tuzle ima pravo na njega kao i Sloboda! Hvala
26 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi