Francuska deklasirala BiH u tuzlanskom Mejdanu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Francuska deklasirala BiH u tuzlanskom Mejdanu

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je poražena od Francuske u 5. kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

U ovaj meč naša selekcija je ušla oslabljena neigranjem nekoliko važnih košarkaša, dok su Francuzi stigli u punom sastavu sa nekoliko NBA zvijezda u svojim redovima, pa stoga poraz od 102:52 i nije toliko iznenađujući.

No, krenimo ispočetka. Utakmica je počela čvrstim odbranama s obje strane. Ipak, sjajna francuska petorka je do kraja prve četvrtine uspjela napraviti osjetniju razliku i već u ovoj fazi meča se osjetilo u kojem smjeru će otići ovaj duel. Treba istaći da je našim momcima bilo jako teško poentirati u trenucima kada je u francuskoj petorci bio Gobert, najbolji odbrambeni igrač NBA lige u protekloj sezoni.

Mučenje reprezentacije BiH s napadom se nastavilo i u drugoj četvrtini. Mnogo jača rotacija Vincenta Colleta u ovom periodu igre je dozvolila našim momcima samo 10 poena, pa i ne čudi velikih 44:22 na poluvremenu za Francusku.

Nastavili su Francuzi tamo gdje su stali u prvom poluvremenu. Zaigrali su još čvršće u odbrani, tečnije u napadu, te se u jednom trenutku razlika popela na 43 koša razlike za Francuze koje je donekle dobrim finišom četvrtine anulirao Hasandić.

U zadnjem periodu igre Francuzi su pokazali da u Tuzlu nisu došli turistički i na kraju si u ovaj dio utakmice riješili u svoju korist. Iako su naši košarkaši nešto lakše dolazili do poena nego u prve tri četvrtine, Francuska je zasluženo došla do visoke pobjede rezultatom 102:52. 

U redovima naše reprezentacije najefikasniji je bio Vrabac koji je ubacio 10 poena, a uz njega su se istakli Hasandić sa 9, te Gegić i Lazić sa po 8. Na drugoj strani Poirier i Gobert su ubacili po 16. 

Treba podsjetiti da će naša reprezentacija izboriti plasman u naredni krug kvalifikacija ukoliko Belgija bude poražena od Rusije u drugom susretu naše grupe. Ova utakmica je trenutno u toku.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:

BiH - Francuska 52:102

BiH: Hasandić 9, Lončar, Muratović, Talić, Vrabac 10, Alibegović 3, Atić 3, Durmo 7, Gegić 8, Kikanović 1, Lazić 8, Rikalo 3.

Francuska: Batum 9, Causeur 8, Huertel 6, Lacombe 10, Poirier 16, Albicy 5, De Colo 15, Diaw 4, Fall 4, Fournier 10, Gobert 16, Koffi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Babo
Svaka cast momcima...Glavu gore legende,umijesto da ga pimplate u hladovini jadrana vi ste dosli i igrali za svoju domovinu....RESPEKT...poraz uopste nije bitan danas,bitan je vas moral...
25 4
Dobar,Los,Zao
Upisite momci plivanje,man'te se kosarke!
7 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi