Osim iskritikovao šampione: Takmičili su se ko će biti gori i smotaniji

Hrvati ga oduševili, ali Trikolori...

Osim iskritikovao šampione: Takmičili su se ko će biti gori i smotaniji

Proslavljeni bh. stručnjak Amar Osim bio je gost specijalne emisije posvećene finalu Svjetskog prvenstva u kojoj je, po običaju, dao vrlo interesantan komentar na tek završenu utakmicu Francuske i Hrvatske (4:2).

Osima novi prvaci svijeta uopće nisu oduševili, a na svoj način je dočarao na koji način su danas došli do pobjede.

"Blago rečeno, čudna utakmica. Svjetsko prvenstvo gledam 44 godine, ali nikad ga nije osvojila ekipa koja je manje kontrolisala utakmicu od Francuske. Oni su se takmičili kako će biti gori, smotaniji... Slabo su igrali, a imaju kvalitet", jasan je bio Osim.

"Jednostavno, nisu napravili ništa a vodili su sa 2:1. Nakon toga, naprave dvije akcije i povedu sa 4:1. Gol Mandžukića je pokazao koliko oni "nisu bili" u utakmici. Vjerovatno im je poraz u finalu Evropskog prvenstva 2016. donio veliki pritisak, ali na kraju se ne može reći da su nezasluženo pobijedili. Imaju najpotentniju ekipu, mogu još mnogo toga napraviti".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

O Hrvatskoj je Osim imao samo riječi hvale, potpuno opravdano.

"Ova će im pobjeda u budućnosti mnogo toga donijeti. Hrvati su još jednom pokazali zašto su tu. Pojave se u finalu i igraju normalno, igraju fudbalkao da su stalno tu. Definitivno su me oduševili pristupom", zaključio je Amar Osim.

Top Komentari

ratip irats
Jebo ga i Osim vise!! Na prvenstvu je 7 utakmica do finala i on sudi na osnovu danasnje... i Belgija je odigrala odlicno, ali naletili na Francuze i nema finala. Po Vama u ovoj zemlji nema niko pametan osim ova dva Osima!!
69 22
SEIKO
Čuj "proslavljeni" BH stručnjak. Svašta.
45 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi