Veznjak senzacije iz Gornjeg Crnjelova: Sjajni uslovi, odlični rezultati, ali i odlična igra

Davor Arnautović za SportSport.ba

Veznjak senzacije iz Gornjeg Crnjelova: Sjajni uslovi, odlični rezultati, ali i odlična igra

Sloga iz Gornjeg Crnjelova je prošle sezone izborila plasman u Prvu ligu RS. Teško je reći da se mogao očekivati ovakav start nove sezone Sloge, ali je ekipa koja svoje domaće utakmice igra u Velikoj Obarskoj pravi hit nakon tri odigrana kola.

Fudbaleri Sloge su tako u prve tri utakmice nove sezone upisali tri pobjede i zasjeli na vrh tabele. Sada je jasno da se u Gornjem Crnjelovu ozbiljno radilo tokom ljeta i da je igrački kadar adekvatno pojačan za takmičenje u Prvog ligi RS.

Jedan od igrača koji je ovog ljeta stigao u Slogu je i 26-godišnji veznjak Davor Arnautović koji je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je dobro znao u kakav klub dolazi.

"S obzirom da imamo ambicioznog predsjednika koji je uspio odvesti klub kroz nekoliko rangova do Prve lige RS nisam bio iznenađen što sve tako dobro funkcioniše. Zaista radi se o vrlo ambicioznom projektu. Ipak, moram priznati da nismo očekivali baš ovakav start, tri pobjede iz tri utakmice", istakao je Arnautović, pa nastavio:

"Nije stvar u tome da samo upisujeme dobre rezultate, nego i igramo zaista odlično, pravimo puno prilika, napadamo. Imali smo dosta teške pripreme, možda zbog toga nismo imali dobre rezultate u pripremnim utakmicama, ali kada je počela sezona sve je došlo na svoje".

Arnautović je u Slogu stigao iz Zvijezde 09, a prethodno je nastupao i za bijeljinski Radnik, te Mladost iz Velike Obarske.

"Pa možda još nismo na nivou Radnika, ali predsjednik Zlatko Krbanjević je doveo sve na jedan jako ozbiljan nivo, imamo puno bolje uslove od nekih ekipa koje danas igraju i Premijer ligu. Vjerujte mi, ovdje su vrhunski uslovi za rad, imamo vrhunsku opremu. Naprimjer, od kluba dobijamo kopačke koje koštaju po 400 ili 500 KM - to rijetko gdje ima", izjavio je Arnautović.

Iako postizanje golova i nije njegov primarni zadatak, Arnautović se već uspio upisati u strijelce i to u 2. kolu protiv Slavije, pa ističe da je zadovoljan svojim igrama u Slogi na startu sezonu.

"U dobroj sam formi, igram, standardan sam u ekipi, ali uvijek može bolje i trudit ću se da bude."

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sloga će narednog vikenda gostovati kod banjalučkog Željezničara, a jasno je da se u Gornjem Crnjelovu nadaju novom trijumfu.

"U sjajnoj smo formi i naravno i protiv Željezničara idemo na pobjedu od prve minute. Idemo napadački da pokušamo kontrolisati igri i na kraju upisati novu pobjedu", poručio je Arnautović.

Top Komentari

velez mo
SVAKA CAST ZA CRNJELEVO SELO,IDUCE SEZONE PREMIER LIGA SAMO DA JOS U NJU UPADNU.NK GOMILA MIOSTRAH,NK SELJAK LIVNO,FK MLADOST GRUŠČA I ETO LJEPOTE,JADA OVOGA MAJKO MOJA
3 0
BosnaZmaj
Ovome caca prodaje traktore za sledecu traktoriadu ili sto hrvati nazivaju olujom
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi