Novi test pred Zmajevima: Arnautović, Alaba i družina stižu u grotlo Bilinog polja
(Foto: T. Hebib) Nakon teškog duela sa Sjevernom Irskom, večeras svi očekuju ofanzivniju izvedbu Zmajeva.

Nakon teškog gostovanja u Belfastu, BiH večeras dočekuje Austriju

Novi test pred Zmajevima: Arnautović, Alaba i družina stižu u grotlo Bilinog polja

Nakon sretne i spretne pobjede u Belfastu protiv borbene Sjeverne Irske, reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje novi izazov u Ligi nacija - duel sa Austrijom na Bilinom polju.

Izabranici Roberta Prosinečkog mogu biti zadovoljni rezultatom ostvarenim u Belfastu, ali se od naših fudbalera očekuje puno bolja igra, a sada imaju pravu priliku da poprave utisak s obzirom da će igrati pred prepunim tribinama stadiona Bilino polje.

Ipak, Robert Prosinečki je i pred susret sa Austrijom u problemima zbog povrijđenih igrača iz zadnje linije s tim što će na Bilinom polju moći računati na Darka Todorovića koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona.

Za očekivati je da će, uz sve probleme, defanzivna linija Zmajeva izgledati puno bolje u Zenici nego u Belfastu s obzirom da su bh. reprezentativci imali koliko-toliko vremena da se dodatno uigraju.

Robert Prosinečki je mogao odahnuti i jer će Miralem Pjanić biti spreman za igru iako je u Sjevernoj Irskoj zadobio lakšu povredu.

Što se tiče Austrije, sve je jasno. Reprezentacija je to koja igra otvoren fudbal, a u Zenicu stiže predvođena dvojicom najboljih igrača i najvećih zvijezda - Markom Arnautovićem i Davidom Alabom.

Napadač West Hama, Marko Arnautović, će sigurno biti najveća prijetanja po gol naše selekcije, dok će sve akcije počinjati od Davida Alabe, a veliki broj njih će i završavati upravo svestrani bek Bayern Munchena.

Selektor Austrije Franco Foda je pred večerašnji susret na Bilinom polju pozvao na oprez, ali su sve prilike da će Austrija krenuti po pobjedu u svom premijernom nastupu u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Traba dodati i da su Austrijanci imali odličnu uvertiru u ovaj meč s obzirom da su u prijateljskom duelu sa Švedskom odigranom prošle sedmice upisali trijumf od 2:0.

Duel Bosne i Hercegovine i Austrije na Bilinom polju počinje u 20:45 sati.

Top Komentari

Harisss
Jesu pobijedili Svedsku ali su skandinavci imali 80% izmijenjen sastav u odnosu na onaj iz Rusije.SRETNO ZMAJEVI!!!
20 0
K79
Pjanić igra 20 minuta te izlazi zbog povrede !
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi