Meč u Rizeu je apsolviran, a stručni štab i igrači okrenuli su se mnogo važnijoj obavezi, susretu sa Sjevernom Irskom u ponedjeljak na Grbavici.

Selektor BiH nakon remija s Turskom

Prosinečki: Džeku će teško iko nadomjestiti, Vranješ me natjerao na razmišljanje

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki nakon utakmice protiv Turske bio je zadovoljan, ali ne potpuno.

Naša selekcija pokazala je dva lica, na kraju završilo je 0:0. Tako je niz neporaženosti Zmajeva produžen na sedam utakmica.

"Nismo imali puno vremena pa sam protiv dobrog protivnika želio isprobati sve igrače. Prvi dio je bio dobar, u drugom kad se prominijelo šest igrača domaćin je dominirao. Najbitnije je nama da smo odmorili četiri igrača."

Ipak, preevidentno je da je bez Džeke i Pjanića ova selekcija skromnih kvaliteta.

"Prvih 30 minuta bilo je dobro. Kada su izašli Džeko i Pjanić nije bilo protoka lopte i nama je sad najbitnije da Miralem bude na nivou u ponedjeljak jer prvih 30 minuta bio je maestralan. Kada je trebao ubrzati ritam ubrzavao je i obrnuto. Nalazimo se u periodu smjene generacija, nema Medunjanina i Misketa koji su vezali. Tako da se nadamo da će u budućnosti doći neki sličan igrač. Što se Džeke tiče pitanje je da li će biti ikada moguće nadomjestiti takvog igrača. Neko će morati igrati..."

Meč u Rizeu je apsolviran, a stručni štab i igrači okrenuli su se mnogo važnijoj obavezi, susretu sa Sjevernom Irskom u ponedjeljak na Grbavici.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Selektor je rekao da će vidjeti još ko će igrati u defanzivnoj liniji u narednoj utakmici budući na dobru partiju Ognjena Vranješa.

"Vranješove kvalitete su neupitne, bez ovih crvenih kartona koje dobiva u zadnje vrijeme. Natjerao me na razmišljanje za meč u ponedjeljak", poručio je Prosinečki.

Top Komentari

plavi kanarinac
Stavi ti cetnika Vranjesa neka igra jebo te on u usta debela žuta.
6 65
Ibrakadabara
Samo naprijed Robert, prvo poluvrijeme bili super pogotovo presing i trcanje na njihovoj pioovoni sto me je iznenadilo. Treba Hajrovic koji zna opaliti izdaleka i slomiti sa desna strane. Autoritet kad trener ima i usadi igracima u glavu da treba biti borben tad se pravi tim koji ce imati karizmu. Sretno Vam dragi moji BiH Goran, Edin, Gojko, Miralem, Nastic, Toni, Krunic, Todorovic, Sehic, Begovic itd vi ste Bosna i Hercegovina. Vi ste nas parlament dom naroda predsjednistvo dok ste vi skupa tako se BiH brani i cuva.
60 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi