Džanan Musa i definitivno u Razvojnoj ligi
Velika nada bh. košarke izabran je kao 29. pik na ovogodišnjem NBA draftu, ali priliku za igru ne dobija često, pa je u mečevima koje je igrao ubacivao dva poena po utakmici

Igraće za Long Island Netse

Džanan Musa i definitivno u Razvojnoj ligi

Midhat Šljivak

Džanan Musa definitivno je prebačen u Razvojnu ligu i nastupaće za ekipu Long Island Netsa.

Trener Brooklyn Netsa Kenny Atkinson ne računa previše na usluge bh. košarkaša, pa je ove sezone Džanan nastupio u svega tri meča sa pet minuta po meču.

Konstantno je Musa trenirao sa timom iz Razvojne lige Long Island Netsima, da bi pred utakmice NBA lige bio pozivan u ekipu.

Međutim, odlučeno je da Musa ipak ovu sezonu većinom provede u razvojnoj ekipi tima iz Brooklyna, pa ćemo ga gledati na parketima G lige.

Sezonu Long Island Netsi počinju u nedjelju 4. novembra protiv Westchester Knicksa i u ovim mečevima bi Musa trebao dobiti mnogo više prilike za igru.

Ovaj tim će domaće utakmice igrati u dvorani Coliseum, a jednom će i zaigrati u Barclays Centru.

Kompletan raspored utakmica ovog tima pogledajte OVDJE.

Top Komentari

mesut10
Iskreno, nisam ni očekivao da će imati neku minutazu, ali nisam ni ovo. Mozda je za njega i bolje da igra u razvojnoj ligi svaku utakmicu nego da ovamo gleda sa klupe.
29 4
king11
musa taraba
6 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi