Ivan Čurjurić: Sve smo dogovorili za samo pet minuta
Čurjurić je u Zrinjski stigao kao slobodan igrač nakon epizode od pola godine na Grbavici

Sretan zbog dolaska u HŠK Zrinjski

Ivan Čurjurić: Sve smo dogovorili za samo pet minuta

Edmir Škorić

Ivan Čurjurić je od danas i zvanično novi igrač aktuelnog bh. prvaka HŠK Zrinjski.

Čurjurić je ljetos stigao na Grbavicu, ali dres Željezničara nosio je samo jednu polusezonu. Nakon raskida ugovora s Plavima, dogovorio je saradnju sa Zrinjskim, s kojim će se do kraja sezone boriti za titulu.

Iako se spominjao i odlazak u inostranstvo, Čurjurić je ostao u Premijer ligi i pridružio se ekipi trostrukog uzastopnog prvaka Bosne i Hercegovine. Sa mostarskim klubom je Čurjurić dogovorio saradnju do ljeta 2020. godine.

"Drago mi je što sam postao novi igrač Zrinjskog. Prije svega bih se zahvalio ljudima iz kluba koji su izrazili iskrenu želju da me angažiraju odnosno Izvršnom dopredsjedniku Danku Šulenti i šefu struke Blažu Sliškoviću, a nakon toga smo se sve dogovorii u samo pet minuta", rekao je Čurjurić nakon potpisa za Plemiće, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stigao sam u klub koji iza sebe ima vezana tri naslova prvaka, tako da su ambicije svima vrlo dobro poznate, a naravno da se nadam i vjerujem da ću dati veliki doprinos da se te ambicije i ostvare".

Ivan Čurjurić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a prije dolaska u Željezničar nastupao je za Paralimni sa Kipra, a prethodno je igrao i za Poli Timisoaru, Neu Salamis, Agia Napu, PAS Lamiu, Zagreb, Zadar, Hajduk...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hdhdui
Dosao covjek da vidi sta je titula. Nebi je u sarajevskim klubovima docekao za 100 godina
0 10
troša
U leglu mita i korupcije zrinjski je prvak tri godine zaredom, što govori da dobri igrači ili da im odgovara ovakav sistem. Otimaj, kradi, varaj, pred očima Božijim!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi