Owen: To nije penal ni u milion godina

Nekadašnji napadač Uniteda

Owen: To nije penal ni u milion godina

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda Michael Owen smatra da je ovaj klub imao sreće što je dobio penal u posljednjoj minuti dueal protiv PSG-a. 

Podsjetimo, Crveni đavoli su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su pobijedili PSG u gostima sa 3:1, a odlučujući pogodak su postigli u 92. minuti sa bijele tačke.

Ipak, Owen smatra da taj penal nije trebao biti dosuđen.

"Kada bi to gledali sa neutralne strane, to ne bi trebao biti penal ni u milion godina. Ruka nije bila u neprirodnom položaju. Za mene to nije bio penal", poručio je Owen.

Nešto ranije smo pisali i o tome da se Rio Ferdinand oglasio nakon meča te također poručio kako penal nije trebao biti dosuđen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nema šanse da je bio penal. Nijedan sudija ne može da me uvjeri to. Jasno, drago mi je što smo prošli, ali ne shvatam tu odluku. Ako je ovo novo pravilo, pogrešno je", kazao je Ferdinand.

Naravno, u ovom trenutku vjerovatno nijednog navijača Manchester Uniteda ove priče ne zanimaju jer je njihov klub u četvrtfinalu i sada su samo skoncentrisani na žrijeb.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roccobarocco
Problem je u fifi i uefi, sve sudije razlicito gledaju na to igranje rukom, jer je tesko odluciti sta je namjerno, sta je preblizu za reakciju, sta je prirodni polozaj,. Sve dok se oni ne skontaju i definisu bolje pravila bice polemike jer realno ovaj penal neki sudija svira a neki ne. Po meni bi najbolje rješenje bilo kao u mahalskom fudbalu svaka ruka se svira pa neka bude po 5 penala barem ce biti zanimljivije utakmice
3 0
mali.grof
E moj Owene, ovco rudasta
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi