Koliko će Dinamo zaraditi ako prođe Benficu?

Sezona iz snova za Modre

Koliko će Dinamo zaraditi ako prođe Benficu?

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras su pred svojim navijačima pobijedili Benficu i prvoj utakmici osmine finala Evropske lige i na dobrom su putu da naprave još jednu senzaciju i plasiraju se na kraju u četvrtfinale ovog takmičenja.

Dinamo igra sezonu iz snova u Evropi i sve su prilike da se neće zaustaviti u osmini finala Evropske lige. Sigurno da niko nije ni sanjao da će Modri doći do čak ove faze ovog takmičenja, no nakon večerašnje pobjede Dinamo bi čak mogao i do četvrtfinala što bi bilo ravno senzaciji.

Zagrebački klub je ove sezone inkasirao nevjerovatnu sumu novca od evropskih takmičenja, a imaju šansu da dodaju još "koji milion" u svoju kasu.

Naime, samo od kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo je zaradio osam miliona eura, dok su 2,92 miliona eura dobili plasmanom u grupnu fazu Evropske lige.

Veliko iznenađenje Dinamo je bio u grupnoj fazi gdje je ovaj tim završio na prvom mjestu sa četiri pobjede i dva remija. UEFA za svaku pobjedu klubove nagradi po 570.000 eura, dok za remi inkasiraju 190.000. Uz to Dinamo je dobio miliona eura što je bio prvi u grupi.

No, zarada se nije zaustavila na tome. Modri su dobili i pola miliona eura za plasman u šesneastinu finala Evropske lige, a utakmicama protiv Viktorije Plzen, odnosno pobjedom i plasmanom u osminu finala Dinamo je dobio još 1,1 milion eura.

Dakle, zagrebački klub je do sada zaradio nevjerovatnih 17,2 miliona eura i čini se da nemaju namjeru da se zaustave na tome. Ukoliko Dinamo napravi iznenađenje i prođe Benficu onda će za plasman u četvrtfinale ovaj klub zaraditi još 1,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dok san prvaka Hrvatske traje vrijedi spomenuti novčane nagrade i za ostatak takmičenja. Svaka ekipa za plasman u polufinale će dobiti 2,4 miliona eura, dok plasman u finale nosi 4,5 miliona eura. Pobjedink Evropske lige dobit će na kraju još dodatnih 8,5 miliona eura, a i što je najvažnije direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Također, treba dodati da će dodatni novac još dobiti od koeficijenta i market poola.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hdhdui
I jos plus od transfera na ljeto ce minimalno 50-60 miliona eura zaradit
0 4
Adnanos
U fudbalu su najmanje zaradjuje od takmicenja.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti