"Razočaran sam i duboko uvrijeđen navodima i neistinitim tvrdnjama Veleža"
U FK Velež su se jutros oglasili saopštenjem za javnost nakon poraza u Goraždu, a između ostalog su prozvali i Nedima Selimotića, koji je ubrzo uputio demant

Demant Nedima Selimotića na saopštenje FK Velež Mostar

"Razočaran sam i duboko uvrijeđen navodima i neistinitim tvrdnjama Veleža"

Edmir Škorić, foto: E. Haračić

Nedim Selimotić je uputio demant povodom informacija iznešenih u saopštenju za javnost od strane F.K, „Velež“ Mostar objevljenih jutros.

Demant Nedima Selimotića, kao i prethodno saopštenje Veleža, prenosimo u cjelosti:

Razočaran sam i duboko uvrijeđen navodima i neistinitim tvrdnjama u kojima se lično ja dovodim u negativan kontekst u vezi delegiranja sudaca, a posebno u vezi jučerašnje utakmice koju je gore navedeni klub igrao kao gost protiv ekipe F.K. „Goražde“ iz Goražda, te iste dementujem kao neistinite i nedokazane pretpostavke.

Ono što mogu odgovorno istaknuti u svrhu zaštite svog imena i prezimena, i svoje porodice i svog poslovnog uspjeha, jeste to da sam ja neko ko se privatno i poslovno „izgradio“ puno prije moga dolaska na funkciju predsjednika Komisije za suce i suđenje NS FBiH, da sam osoba čije je prezime Selimotić ostavilo fudbalski trag u gore spomenutom klubu.

Upravo iz tih navedenih i naravno drugih razloga sam tokom cijelog prvog dijela prvenstva Prve lige NS FBiH 2018/2019 kao predsjednik Komisije za suce i suđenje kroz delegiranje službenih osoba (sudaca i posmatrača suđenja) nastojao da zaštitim i omogućim svim klubovima maksimalno regularne uslove za igru kako pred domaćom publikom tako i u gostima, pa tako i spomenutom klubu.

Što se tiče samog kluba F.K. „Velež“ Mostar, upravo podatak da ekipa nije imala niti jedan poraz u prvom dijelu sezone, da niti jedna „sporna“ situacija nije bila na utakmicama istog kluba niti je bila predmet analaza od strane Komisije za suce i suđenje, samo govori u moju korist i potvrđuje moje navode da je prije svega mojom zaslugom i načinom delegiranja službenih osoba klubu bilo omogućeno korektno i pošteno suđenje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zbog svega gore navenog, a u svrhu zaštite sebe i svoje porodice zbog plasiranja u javnost neutemeljenih i neistinitih navoda od strane F.K. „Velež“ Mostar, zamolio bih da se ubuduće ne iznose i ne prenose neistinite zlonamjerne tvrdnje , u suprotnom ću biti primoran poduzeti pravne korake sudskim putem.

Selimotic Nedim

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hrubesch
Ko imalo prati 1LFBiH dovoljno mu je vidjeti ko je bio sudija na utakmici u Gorazdu.Kad god treba nesto ili nekog odraditi tu su Kenan Bajraktarevic (inace iz RS-a, a sudi ligu Federacije) i Mirza Kazlagic. Odrade sta treba i imaju. zastitu ko bijeli medvjed
5 0
rodjak
pa mater ti jebem sto nisi nastavio delegirati i ovu polusezonu kao prvu,nego si nam poslo ove kriminalce od sudija (po dogovoru sa Selimovicem)da odrade poso.Posalji ovog kriminalca Bajraktarevica iduce kolo u Mostar sa onim njegovim debilnim pomocnicima pa da im vjesala pripremimo .
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije