Dolazi li VAR i u BiH? Sastanak koji možda nešto i govori

Čini se da se nešto sprema

Dolazi li VAR i u BiH? Sastanak koji možda nešto i govori

S. Pašalić

Hrvatski nogometni savez je na sjednici izvršnog odbora koja se održala krajem februara potvrdio da se u HNL od iduće sezone uvodi VAR tehnologija.

Početkom proljetnog dijela sezone 2019/2020 VAR tehnologija će krenuti sa radom u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a FIFA će pokriti 80 posto troškova ovog projekta.

To je bio i glavni razlog posjete delegacije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Hrvatskom nogometnom savezu s ciljem da se što bolje upoznaju s ovom temom, te da se informišu oko iskustva HNS-a s uvođenjem VAR tehnologije u sistem takmičenja.

Delegaciju NFSBiH predvodio je izvršni direktor za sport NFSBiH Elmir Pilav, a pored njega tu su još bili dopredsjednik Komisije za sudije i suđenje Ibrahim Hasanbegović, sekretar Komisije Salem Prolić te stručni saradnik u Odsjeku za sudije Tarik Kečo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uvođenje VAR tehnologije je kompleksan projekat, a delegacija HNS-a je predstavila svojim kolegama iz BiH sve aspekte ovog programa koji uključuje pripremu poslovnog plana, načine finansiranja, nabavku potrebne tehničke opreme, potrebnu edukaciju VAR instruktora i sudija te VAR tehničara odnosno sve pravne i operativne segmente projekta.

Top Komentari

MaDaj
Imas dva stadiona sa Tv kamerama i spominjes VAR za koji treba 20 kamera na svakom stadionu ? Lud Zbunjenog
14 1
DonnieBrasco
Jedini VAR kod nas na terenima je bio i ostat ce onaj izmedju precke i stative
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi