"Da živimo apsurd u pravom smislu te riječi dokazuje odluka MUP-a ZHK, NK Široki Brijeg i NFSBiH"

Navijači Sarajeva nisu štedili ni krovnu kuću bh. fudbala

"Da živimo apsurd u pravom smislu te riječi dokazuje odluka MUP-a ZHK, NK Široki Brijeg i NFSBiH"

Sutra se od 18:00 sati igra jedan od derbija 22. kola Premijer lige BiH. Naime, na Pecaru stiže lider bh. šampionata FK Sarajevo.

Sarajevo će, međutim, sutra protiv Širokog Brijega biti bez podrške svojih navijača.

Odlukom Disciplinske komisije N/FSBiH nakon incidenta na utakmici 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zrinjskog, kada je povrijeđen kapiten gostujućeg tima Pero Stojkić, a susret prekinut zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava, Široki Brijeg je kažnjen sa 3.500 KM, a sjeverna tribina je suspendovana naredna dva meča. Suspenzija se odnosi i na sutrašnji susret 22. kola PL.

Iz FK Sarajeva su jučer poručili da je "klub ispoštovao redovnu proceduru te u utorak ujutru najavio dolazak navijača. Policijska stanica Centar je proslijedila dopis u Hercegovinu. U naredna 24 sata stigao je dopis od strane NK Široki Brijeg u kojem stoji da zbog sigurnosnih razloga navijači FK Sarajevo neće moći prisustvovati susretu."

Klub sa Koševa je uložio žalbu NFSBiH pozivajući se na obavezu organizatora da osigura 5% kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, međutim žalba nije urodila plodom.

Nakon ovakvih odluka, saopštenjem na FB oglasili su se i navijači Sarajeva. Saopštenje UNFKS - Horde zla prenosima u cjelosti:

"Da živimo apsurd u pravom smislu te riječi dokazuje odluka MUP-a ZHK, NK Široki Brijeg i NFSBiH, da zbog ispada navijača Širokog kazni navijače Sarajeva zabranom prisustva na veoma važnoj utakmici našeg kluba u borbi za šampionsku titulu. Ima li mjere i kraja ovaj bezobrazluk, kojeg navedeni na početku teksta, provode i prosipaju?

Sarajevo je igralo na Koševu protiv Krupe, ali će biti uskraćeno za podršku na jednoj utakmici jer su navijači kluba iz zapadne Hercegovine ubacivali pirotehnička sredstva na teren. Da, dobro ste pročitali.

Dok apsolutne fudbalske analfabete u Nogometnom/fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, trpaju u svoje gu**ce iz državnog budžeta, izdvajaju milionske cifre za luksuzne objekte gdje će mlatiti praznu slamu, ali ne i raditi na napretku našeg fudbala kao sporta, navijačima Sarajeva, ali i ostalih klubova (jer ovo nije prvi sličan slučaj) zabranjuje se pravo na slobodu kretanja i krše ljudska prava zagarantovana svim Konvencijama, kojih je potpisnica i naša država.

Dok navedena gospoda s**u po nekavim seminarima, i od baklje prave mitraljez, fudbal i sve domaće lige konstantno propadaju, travnjaci liče na oranice, a tribine na logore. Baklja gospodo nikoga nije ubila, ali metak ispaljen iz pištolja pripadnika MUP-a ZHK jeste. Ne sjećate se? Nije vam bio dovoljan ubijeni Vedran, zviždanje državnoj himni, dizanje svastike, evo zore evo dana i za dom spremni, gađanje igrača na terenu svim i svačim, da bi povukli neki potez i adekvatno kaznili klub zbog svih propusta tokom svih godina za koje je odgovoran.

Da su "gospoda" iz kamenjara zaštićeni kao bijeli orlovi i da su po svemu do sada viđenom iznad Saveza koji diriguje takmičenjem, dovoljno govori da ćete zbog nečijeg ispada kazniti FK Sarajevo i njegove navijače. Koje je vaše objašnjenje, razlog, povod za to, varalice iz Saveza? Do kada ćete ispirati mozak ljudima, vrijeđati im inteligenciju, i za trenutno stanje u fudbalu kriviti navijače bilo kojeg kluba u ovoj državi?

Jedini krivci ste vi, poltroni, dupeuvlakači i sitni prevaranti, koji ste svojim štimanjem i mešetarenjem otjerali posljednje zaljubljenike u ovaj sport sa terena cijele Bosne i Hercegovine. Još jednom Vam postavljamo pitanje, kako da navijači dođu na utakmicu kada im to ne dozvoljavate?

Grupa od 120 ljudi nije Cezarova vojska pa da joj ne možete obezbijediti siguran ulazak, boravak na stadionu i izlazak sa istog. Ukoliko to niste u stanju, a to je osnovna stvar da bi uopšte organizovali takmičenje zvano "Premijer liga", onda kolektivno dajte ostavke, prihvatite se organizovanja koride i posao pustite ljudima koji u sebi imaju makar trunku razuma, ljudskosti, empatije i na kraju stručnosti koju vi očito nemate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kome se na kraju dana požaliti i obratiti za ovakvu odluku? Policiji koja nas u Širokom svaki put pretresa kao da smo pripadnici ETA-e, koji nas ponižavaju, psuju, vrijeđaju i tretiraju kao stoku, i usput cijepa majice i zastave sa likom čovjeka kojeg su svirepo ubili!
Svemu ovome jednom mora doći kraj, svakom poniženju i ugnjetavanju. I bićete zapamćeni kao neko ko je uništio bh. fudbal, u saradnji sa policijom. To i jeste bio vaš cilj, podmuklim metodama otjerati sve sa stadiona i napraviti 1 X 2 ligu koja je svrha samo vama i vašim džepovima. SAVEZ NAPOLJE".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Uz ovo trebaju svi navijači stati, nebitno jesu li Horde Zla, Manijaci, Robijaši, Red Army ili Fukare, tj bilo koja organizirana grupa. Puna podrška za ovo, valjda se možemo jednom ujediniti i stati represiji na kraj. Smiju nam se svi jer gledamo gostovanja po 50-60 minuta maksimalno. Savez napolje, ili oni ili mi!
19 0
VelaHavle
Elvedin Begic je rak rana naseg fudbala. SAVEZ NAPOLJE
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi