Bosanski jezik u SAD-u: U Portlandu osvanuo bilbord podrške Jusufu Nurkiću

Navijači ispunili obećanje

Bosanski jezik u SAD-u: U Portlandu osvanuo bilbord podrške Jusufu Nurkiću

Jusuf Nurkić je krajem prošlog mjeseca zadobio stravičan prijelom noge, u finišu produžetka meča njegovih Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa.

Nurkić je ubrzo uspješno operisan, te je počeo proces oporavka, a već od momenta povrede počele su pristizati poruke podrške.

Zbog povrede bh. centra su posebno potreseni bili navijači Blazersa koji su odma pokrenuli GoFundMe online kampanju i počeli prikupljati novac za bilbord podrške Jusufu Nurkiću.

Za isti je bilo potrebno oko 8000 američkih dolara, a kampanja je i premašila ciljanu svotu.

Danas je, pred zadnji meč Blazersa u regularnoj sezoni, u Portlandu i osvanuo bilbord podrške.

Na njemu stoji poruka ispisana na bosanskom i engleskom jeziku - "Volimo te Jusufe Nurkiću".

Sjajna gesta navijača Portland Trail Blazersa...

Top Komentari

Dino_2000
Pa ovi Amerikanci su giganti, svaka im čast.
4 0
Mepa
Kod nas bi napisali, trebo si bolje pazit sad neces *icko igrat za Bosnu! Kad je zavidluk upitanju nema gorih naroda od balkanskih!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi