Internetom kruži peticija da se suspenduje Lionel Messi, da li će i UEFA reagovati?

Tračak nade za Liverpool?

Internetom kruži peticija da se suspenduje Lionel Messi, da li će i UEFA reagovati?

Ponovo je Lionel Messi zablistao na najvećoj pozornici. Sinoć je Barcelona napravila ogroman korak ka finalu Lige prvaka, ponajviše zahvaljujući sjajnom Argentincu.

Luis Suarez je doveo Barcu u vodstvo u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola, da bi Messi prvo pogodio za 2:0, a potom stavio šlag na toru fantastičnim slobodnjakom za konačnih 3:0.

Navijači Liverpoola su samo mogli bespomoćno gledati, baš kao i Alisson, kako Argentinac u 82. minuti utakmice na Nou Campu sa 26-27 metara pogađa same rašlje gola Redsa.

Prije "konačnog udarca" Liverpool se dobro držao, a navijači engleskog tima smatraju da bi ishod utakmice mogao biti drugačiji da su pojedine sudijske odluke išle na njihovu stranu - uključujući i jednu koja je prethodila Messijevom slobodnjaku.

Naime, Messi je imao kontakt sa Fabinhom, a sudija je odlučio u toj situaciji dosuditi slobodnjak za Barcu jer je Brazilac ušao u putanju argentinskog asa.

Međutim, navijači smatraju da je u ovoj situaciji Messi trebao biti taj koji je sankcionisan i to strogo.

Messi je, prema tumačenju navijača Liverpoola, naskočio na Fabinha, ali to nije ono najgore. Snimak sugeriše da je Argentinac udario fudbalera Liverpoola u glavu.

Fabinho se nakon kontakta sa Argentincem držao za glavu, ali je sudija svejedno dosudio faul za Barcu, da bi Messi nekoliko sekudni kasnije isti pretvorio u spektakularan gol.

Jedan navijač Liverpoola je, nakon pomnog pregledanja snimka, odlučio kreirati on-line peticiju na stranici change.org - "Dajte Messiju retrospektivnu suspenziju zbog očiglednog udaranja Fabinha u glavu".

U "opisu" peticije stoji i da je "Messi dobio slobodnjak za udaranje Fabinha u glavu te da je iz istog postigao gol, pa se čini da bi UEFA trebala istražiti čitavu situaciju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veliku broj navijača Liverpoola apeluje na UEFA-u da istraži incident i naknadno suspenduje Messija zbog nesportskog poteza.

Bio bi to tračak nade za Liverpool da u revanšu može učiniti nešto protiv Barcelone ukoliko Katalonci budu bez svog najboljeg igrača...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Da ima pravde, ali nema?! Ponistit ovaj go i Messi nema pravo igrati na slj utakmici. Veliki sam fan Messia, ali ovo je sramota!
0 8
teddy sheringham
Veći ste vi debili što ovakve gluposti objavljujete.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi