Robert Prosinečki: Ne treba previše dramiti, ali bilo je dosta loših stvari

Selektor nakon poraza

Robert Prosinečki: Ne treba previše dramiti, ali bilo je dosta loših stvari

Midhat Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Finskoj sa 2:0.

Selektor nakon meča nije previše zadovoljan. Čestitao je Finskoj na zasluženoj pobjedi.

"Čestitao bih Finskoj jer su zasluženo pobijedili. Ovo je jedno od lošijih izdanja otkako sam ovdje. Nadigrali su nas u svim aspektima, možda smo imali jednu šanu i možda bi bilo drugačije da smo poveli. Finci su bili bolji i zasluženo su pobijedili", rekao je selektor na početku i nastavio je.

"Mi moramo već sada razmišljati o narednoj utakmici i popraviti ove loše stvari koje smo pokazali danas. Nisam očekivao da će ovako biti, ali mogu reći samo još jednom - Finska je bila puno bolja, više su željeli i moram vidjeti zbog čega je to tako".

Bh. tim je nakon primljenog gola krenuo ofanzivno i to nas je koštalo drugog gola.

"Mi smo pogriješili kod drugog gola, dali smo im loptu. Pokušavali smo zabiti gol, kako bismo ostali u igri. Imali smo nekih šansi, Edin je imao jednu sa glavom. Sve u svemu, više su željeli i bili su bolji danas. Mi moramo tražiti sve loše stvari, bilo ih je dosta. Ovo je najlošija utakmica otkako sam ovdje".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredni meč se igra već u utorak, a protivnik je Italija.

"Brzo nam je sljedeća utakmica da bismo sad dramili. Falit će nam tri boda, to su velika tri boda, ali još uvijek ima dosta do kraja i vidjet ćemo. Danas nismo bili pravi, rastrčani. Za tri dana nam je Italija i moramo razmišljati o njima. Analizirat ćemo ove greške, bilo ih je puno", rekao je za kraj selektor Robert Prosinečki.

Top Komentari

Rajvosa2019
zao mi samo navijaca - toliki put presli da gledaju ovu bruku i sramotu
17 0
konjnakvadrat
Tito, pomakni se da legnem.
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi