Gavrić: Dolazak u Sarajevo? Zašto bih išao negdje dalje kada imam nešto dobro ispred kuće?

Novi fudbaler šampiona BiH za SportSport.ba

Gavrić: Dolazak u Sarajevo? Zašto bih išao negdje dalje kada imam nešto dobro ispred kuće? · Intervju

Nakon sezone u kojoj je FK Sarajevo osvojio duplu krunu, navijači su s nestrpljenjem počeli očekivati pojačanja za nove izazove, a prvo je bio Nebojša Gravrić, igrač o kojem nisu znali puno.

Ovaj 27-godišnji veznjak je u Sarajevo stigao iz OFK Bačka, ubrzo nakon potpisa se pridružio ekipi i otputovao za Sloveniju.

Neboju Gavrića smo sreli upravo u bazi šampiona BiH na pripremama u Sloveniji - u Rogaškoj Slatini, pa smo iskoristili priliku za kratki razgovor.

Ko je Nebojša Gavrić - interesi, hobiji, kako provodi vrijeme van terena?

"Iskreno, naviše vremena provodim sa svojim psom. Zaista puno vremena njemu posvećujem. To se naravno ne može nazvati hobijem, ali je nešto što trenutno određuje moj način života... Pošto nisam oženjen i nemam djevojku maltene moram svo vrijeme provoditi sa njim jer nema nikoga drugog", otkrio je na početku razgovora za SportSport.ba Gavrić da je ponosni vlasnik razigranog haskija.

Na internetu se može pronaći podatak da je Gavrić rođen prije 27 godina u Zrenjaninu ( u blizini Novog Sada) i to jeste istina. Ipak, Gavrić se kao kod kuće ponajviše osjeća u Loparama.

"Da, rođen sam u Zrenjaninu, ali sam većinu vremena proveo u Loparama kod Tuzle. Tako da se može reći da sam iz Lopara."

Sa neobaveznih, vratili smo se na 'profesionalne' teme. Prvi utisci od prikljičivanja ekipi?

"Prvi utisci, odnosno ono što sam prvo primijetio jeste atmosfera u ekipi. Momci su stvarno odlični. Kada god promijenite sredinu puno vam znači kako će vas ostali prihvatiti. Novi saigrači meni, ali i drugim novajlijama, zaista puno pomažu da se što prije i bolje uklopimo. Naravno da je lakše pružiti maksimum na terenu kada se osjećaš kao domaći, kao da si kod kuće", istakao je Gavrić.

Kako je došlo do transfera, da li je bilo puno razmišljanja kada se ukazala prilika za dolazak u Sarajevo?

"Nisam. Kada je stigao poziv iz Sarajeva, odlučio sam da ga prihvatim bez puno razmišljanja. Kada se završi sezona, kako je to u našim krajevima običaj, svi čekaju da li će doći neki inostrani angažman ili nešto tako, ali ja nisam puno čekao. Bukvalno nije bio ni početak prelaznog roka, a već je bilo kontakata iz Sarajeva. Nije ni bilo razloga da oklijevam, zašto bih išao negdje dalje kada imam nešto dobro ispred kuće?", poručio je Gavrić, pa dodao: "Očekivao sam da će sve biti na ovom nivou na kojem i jeste. Ipak je ovo veliki klub."

Nebojša Gavrić očigledno je i više nego zadovoljan onime što ga je dočekalo po dolasku u FK Sarajevo. Grad, sa druge strane, nije imao vremena upoznati.

"Bio sam tek tri-četiri dana u Sarajevu prije nego što smo krenuli u Sloveniju. Bukvalno sam bio na relaciji stan - trening kamp... Ali biće vremena".

S kim se Nebojša najviše druži, kada su novi saigrači u pitanju?

"Tu sam cimer sa Milanovićem koji je došao iz Krupe. Najviše vremena sa njim provodim, a od ranije poznajem i Stanojevića. Dobri smo drugari, pa sam se vrijeme provedeno u Sarajevu najviše družio sa njim. Vjerujem da će tako i ostati."

Naš sagovornik je čitavu dosadašnju profesionalnu karijeru proveo u Srbiji (Borac Čačak, Mladost Lučani, Voždovac, Bačka). Ipak, jedno vrijeme je kao omladinac nosio dres Rudara iz Ugljevika.

"Bio sam u mlađim kategorijama u Ugljeviku, dok je Rudar još bio premijerligaš. Nakon toga sam relativno rano, sa 16-17 godina, otišao u Srbiju i tamo sam igrao nekih 10-ak godina", istakao je Gavrić i otkrio da ga mnogi već pitaju da pokuša uporediti fudbal u BiH i Srbiji: "Već su me mnogi, sada kada sam došao, pitali da uporedim te dvije lige. Ali ne mogu biti objektivan, jer nisam igrao Premijer ligu, to će se tek desiti. Još uvijek ne mogu dati svoje mišljenje po tom pitanju."

Da li je Sarajevo najviši stepenik u dosadašnjoj karijeri Nebojše Gavrića?

"Definitivno klub sa najvećom historijom i tradicijom. Najveći klub u mojoj dosadašnjoj karijeri, sigurno", rekao je Gavrić i poručio da se nada da će se na najbolji način uklopiti u ekipu: "Dosta znači podrška i pomoć saigrača. Sada je na meni da opravdam ukazano povjerenje i da, prije svega, zaslužim svoje mjesto na terenu."

Gavrić je istakao i da se još nije imao vremena, kako treba, upoznati sa trenerom Musemićem i ostatkom stručnog štaba, ali da se su prvi utisci odlični, te da se raduje budućoj saradnji. Nakon toga, nas je zanimalo njegovo mišljenje o predstojećem izazovu za FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka, dvomeču sa slavnim Celticom. Ipak, Gavrića je puno više zanima druga utakmica - jučerašnja, prva provjera bordo tima u Sloveniji i pobjeda od visokih 5:1 nad prvakom Albanije.

"Iskren da budem, mene raduje utakmica koju smo odigrali jučer. Ipak je Partizani prvak svoje države i pokazali smo koliko možemo biti ozbiljan tim kada tako i pristupimo utakmici. Taktički smo bili disciplinovani i izgledali smo jako dobro protiv jedne ekipe koja također igra prvi pretkolo Lige prvaka. Mislim da je to jedna smjernica, primjer kako trebamo izgledati u Evropi", izjavio je Gavrić, koji nije bio nezadovoljan ni vlastitom izvedbom protiv pomenutog protvinika:

"Za prvu utakmicu, dosta korektno. Raduje me što je rezultat takav kakav jeste. Sjajna stvar za samopouzdanje i podstrek da se nastavi sa radom. Naravno, sada su pripreme, umor je prisutan, 'teške su noge', ali to je sasvim normalno. Mislim da će sve biti kako treba."

Sa fudbalskim, za kraj razgovora smo se vratili na "opuštenije" teme i naravno tetovaže kojih je Gavrić "pun".

Kako je počela čitava stvar sa tetovažama. Da li je bilo planirano ili se "otelo kontroli"?

"Vidi se da volim tetovaže (smijeh)... Počelo je baš rano, mislim da sam tek napunio 18 godina kada sam uradio prvu. Znao sam da neću uraditi jednu i reći: To je to. Tako je kada nešto volite... Tetovaže ne ugoražvaju nikoga. To je nešto što radiš na sebi i sebi. Nema razloga zbog kojeg bih uskraćivao sebi nešto što volim", istakao je Gavrić, pa za kraj razgovora otkrio i koja mu je tetovaža najdraža i istu nam pokazao. Riječ je o tetovaži njegovog haskija - na šaci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Analiticar
Zadnja fotka: Istetovirao usrefa zvanog usro, inace cetnicki pobratim, na ruci
0 49
Meeseeks
Igračina. U 32 utakmuce za OFK Bačka čojvek je zabio čak 2 gola uz 2. asistencije.
0 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi