NS/FS BiH nije saglasan da se Žalba prema CAS-u razmatra po hitnom postupku

FK Željezničar se oglasio

NS/FS BiH nije saglasan da se Žalba prema CAS-u razmatra po hitnom postupku

Edmir Škorić

Sud za sportsku arbitražu poslao je FK Željezničar i NS/FS BiH pismo u kojem su zatražili očitovanje Saveza o zahtjevu Kluba da se Žalba razmatra po hitnom postupku, ali krovna kuća bh. fudbala nije bila saglasna sa zahtjevom, te će se Žalba razmotriti po uobičajenom postupku.

FK Željezničar je nakon potvrde o prijemu Žalbe, CAS-u dostavio dodatnu dokumentaciju, a CAS je danas poslao pismo u kojem je tražio očitovanje NS/FS BiH o zahtjevu da se žalba razmatra po hitnom postupku.

NS/FS BiH nije saglasan s ovim zahtjevom što znači da će CAS Žalbu FK Željezničar razmatrati po uobičajenom postupku.

Uobičajeni postupak je mnogo složeniji, te će umjesto jednog suca odlučivati tri ili šest, što u konačnici iziskuje veće troškove za Klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, CAS je u dostavljenom pismu zahtijevao očitovanje Saveza u vezi s kompletnim slučajem neizdavanja licence za evropska takmičenja, a za očitovanje NS/FS BiH ima rok od 20 dana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Da su sigurni u ishod itekako bi oni pristali na brzi postupak. Nego su se usrali i znaju da ce fasovati foru. Moraju zastiti radnik ali ce ih skupo kostati!
0 23
KRKAN
SAVEZ CE POPUSITI, PRVO CE CAS U KORIST ŽELJE PRESUDITI A ZATIM IM SLIJEDI KARANJE NA SUDU I POTRAZIVANJE ODSTETE
0 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi