"Musemić me nije želio, a preći u Željezničar ne bi bilo pametno"

Emir Halilović karijeru nastavio u Slovačkoj

"Musemić me nije želio, a preći u Željezničar ne bi bilo pametno" · Intervju

Emir Halilović potpisom za Spartak iz Trnave stao je na kraj špekulacijama.

Nakon osvojene duple krune sa Sarajevom bilo je špekulacija da bi ovaj krilni fudbaler karijeru mogao nastaviti u Željezničaru, interesovao se i Zrinjski, ali mimo svih očekivanja preselio je u Slovačku.

Za iskusnog fudbalera je ovo ujedno i povratak u klub za koji je već imao priliku igrati u razdoblju od 2015. do 2017. godine, a zvanični debi će ubilježiti u prvom pretkolu Evropske lige protiv Radnika.

"Vraćam se u klub koji poznajem, iako je tu samo jedan igrač iz perioda kada sam posljednji put tu bio. Sve se promijenilo, od ekonoma, predsjednika, trenera, pa i vlasnika... Svejedno, kada se ukazala mogućnost da se vratim nisam se mnogo dvoumio i danas sam sretan što se sve završilo", kazao je Emir Halilović za SportSport.ba, pa dodao:

"Imam veliki motiv i želju da opravdam očekivanja. Došao sam u klub koji je prošle godine osvojio titulu, ove je uzeo Kup, a igrao je također grupnu fazu Evropske lige. To dovoljno govori o samom kvalitetu."

Debi će ubilježiti protiv Radnika iz Bijeljine. Raduje se dolasku u BiH.

"Čeka nas veoma teška utakmica. Radnik je u ovom prijelaznom roku ostao bez najboljeg fudbalera i strijelca Irfana Hadžića, međutim to nas neće zavarati, na njih gledamo maksimalno ozbiljno. Jedina prednost nam je što ćemo drugu utakmicu igrati na svom terenu. Mislim da su podjednake šanse."

Ne skriva Halilović kako je imao kontakte sa čelnicima Željezničara.

"Bilo je kontakta, poziva s njihove strane, ali nisam sebi mogao dozvoliti da pređem na Grbavicu. Ne bi to bio pametan potez, pogotovo nakon duple krune sa Sarajevom."

Iz Sarajeva je, kaže nam, bio primoran otići jer trener Musemić nije računao na njega.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

"Dolazak u Sarajevo se ispostavio kao dobar potez u mojoj karijeri. Upoznao sam toliko dobrih ljudi u tom klubu, osvojili smo duplu krunu..., to sve govori. Bilo mi je jako žao što se sa Sarajevom nisam dogovorio o nastavku saradnje, ali čim sam dobio informaciju da me trener ne želi, morao sam to prihvatiti i okrenuti novi list", istakao je Halilović koji je tokom ere na Koševuo odigrao 48 utakmica i pritom postigao pet pogodaka uz sedam asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
DOBIVAO COVJEK PRIJETECE I UVREDLJIVE PORUKE OD HOMOSEKSUALNE ZAJEDNICE (HZ), ŠABANI I PRIMITIVCI, RURALCI, ŠOŠONI I ŠVEĐANI IZ ISTOCNE BOSNE
1 16
GospodinIzSarajeva
Samo polako ljudi,ignorišimo ****** i prestat ce
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti