Dobro izdanje Sarajeva, ali Celtic se sigurnom pobjedom na Koševu primakao drugom pretkolu

Liga prvaka, prvo pretkolo

Dobro izdanje Sarajeva, ali Celtic se sigurnom pobjedom na Koševu primakao drugom pretkolu

E. Škorić

Sarajevo je u prvom meču prvog pretkola Lige prvaka na Koševu ugostilo Celtic, a na kraju je poraženo i pored dobre igre (1:3).

Iako je Celtic na početku imao incijativu, što je nekako bilo i za očekivati, Sarajevo je izgledalo opasnije, a bordo tim kao da je želio da pokaže da može da igra protiv bilo koga. Bez respekta je domaćin ušao u meč i stvarno je dobro izgledao, barem u prvih 45 minuta.

U sedmoj minuti stopostotna prilika za domaće, ali je Hebibović zaustavio Bain, nakon što je krenuo sam prema golu. Sarajevo je nastavilo s dobrom i agresivnom igrom, dok je Celtic bio bez pravog napada dobrih pola sata.

U 24. minuti Rahmanović lukavo u šesnaestercu Celtica gađa, blokiran je i lopta odlazi u korner. Pet minuta dva kasnije dva uzastopna kornera za Sarajevo. Prvi korner nije bio opasan po Škote, no iz drugog je Sarajevo stiglo do vodstva.

Milanović je centrirao, u gužvi lopta dolazi do Oremuša, koji se na najbolji način predstavio koševskoj publici.

Ipak, nije dugo trajalo slavlje domaćih, pošto je u 35. minuti Michael Johnston sjajnim udarcem savladao Kovačevića i poravnao na 1:1, a taj gol u konačlnici gostima iz Glasgowa može puno da znači.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a u nastavku Škoti dolaze do pogotka s kojim su ostvarili vrijednu pobjedu uoči revanša.

Francuski napadač i prvi strijelac Celtica, Edouard, majstorski je pogodio mrežu Sarajeva i to se ispostavilo posljednjim golom na meču.

Pokušavalo je Sarajevo doći do novog gola, stvaralo neke opasne napade, no na kraju se još jednom zatresla mreža bordo tima.

Imao je prije tog gola Celtica Ahmetović dobar udarac, ali Bain je uz dosta problema loptu izbacio u korner, a također domaći su tražili penal nakon što je Rahmanović srušen u kaznenom prostoru Celtica, ali sudija se nije oglasio.

Pet minuta prije kraja Sinclair je dokrajčio Sarajevo. Nakon ubačaja Morgana je petom maestralno pogodio i ovjerio pobjedu Celtica, koji je zakoračio u drugo pretkolo Lige prvaka, mada Sarajevu ostaju teoretske šanse naredne srijede na Celtic Parku.

Sarajevo - Celtic 1:3

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Milanović, Šerbečić, Oremuš.

Celtic: Bain, Šimunović, Bitton, Brown, Christie, Johnston, Edouard, Bolingoli, Ajer, McGregor, Forrest.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Dobra igra, dobra tekma, bravo Sarajevo.
78 0
MLADOST
Dobra igra, dobra tekma, bravo Sarajevo.
41 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi