Edo Vehabović: Možemo iskoristiti umor Zrinjskog
Prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača u Veležovom ulasku u Premijer ligu BiH.

Prvotimac Veleža za SportSport.ba

Edo Vehabović: Možemo iskoristiti umor Zrinjskog

Esmer Oštraković

Velež svoju povratničku sezonu u Premijer ligu nije krenuo na način na koji su priželjkivali navijači, ali i ljudi u ovom klubu.

Dobili su šansu da se odmah na startu pokažu pred svojom publikom i to utakmicom protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Svi u Mostaru su očekivali pobjedu Rođenih, ali na kraju su ostali bez bodova jer je Mladost upisala pobjedu od 3:1.

Prvotimac Veleža, Edo Vehabović, prokomentarisao je utakmicu protiv Mladosti. Obzirom da je u Mostaru vladala prava euforija pred prvo kolo, sigurno je da je nakon domaćeg poraza ona znatno pala.

" Sigurno da je poraz teško pao svima u klubu kao i navijačima, ali mislim da ne treba puno da nas poljulja ova utakmica, jer sve u svemu mislim da nismo toliko loše odigrali. Imali smo neke svoje prilike za bolji rezultat", kaže Vehabović na početku razgovora za SportSport.ba

Prokomentarisao je i razliku između Prve lige FBiH i Premijer lige, koja se kako kaže osjetila u jednom segmentu.

" Jeste, osjetila se razlika između Prve lige i Premijer lige u jednom važnom segmentu, a to je da je ekipa Mladosti iskoristila svaku našu grešku i pretvorila ih u golove što se nije dešavalo prošle sezone u Prvoj ligi", rekao je Vehabović.

Proces adaptacije na Premijer ligu je potreban, posebno jer nema mnogo igrača koji su imali priliku da igraju u najvišem rangu bh. nogometa.

" Mislim da će trebati neki period da se naviknemo, jer nemamo puno igrača u ekipi koji imaju iskustvo igranja Premijer lige, ali isto tako mislim da imamo dobru ekipu i da ćemo vremenom izgledati sve bolje i bolje", nastavlja prvotimac Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se osvrnuo i na veliki derbi koji narednog vikenda Velež igra protiv Zrinjskog.

" Već u narednom kolu dolazi veliki derbi i očekujem tešku utakmicu, ali isto tako mislim da možemo iskoristiti situaciju jer Zrinjski igra Evropa ligu i sigurno je da će biti umorni od te utakmice. Sa puno zalaganja, borbe i pametne igre sigurno se može doći do pozitivnog rezultata", završio je Vehabović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
imal Ibre pedera
52 2
Ljacmu1
Čim se nadaš slabosti suparnika, onda je jasno koliko je sati. Velež jedino protiv umornog Zrinskog ima šanse, a i to je upitno jer je Lendrić rezerva, a on je zvijer za ovu ligu.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi