U susret mostarskom derbiju: Koliko vrijede ekipe HŠK Zrinjski i FK Velež?

Šta kaže Transfermarkt?

U susret mostarskom derbiju: Koliko vrijede ekipe HŠK Zrinjski i FK Velež?

HŠK Zrinjski večeras gostuje u Holandiji gdje će protiv Utrechta odigrati prvi meč drugog pretkola Lige Evrope. Plemići se nakon duela sa snažnim protivnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope vraćaju u Mostar, ali neće imati puno vremena za odmor.

Vukasove izabranike već u nedjelju očekuje utakmica 2. kola Premijer lige BiH - mostarski derbi protiv Veleža.

Velež se nakon tri godine vratio u bh. elitu, a tek što je sezona Premijer lige počela, Rođeni stižu Pod Bijeli brijeg.

Ni jedni ni drugi nisu dobro počeli novu sezonu domaćeg šampionata. Velež je, pomalo iznenađujuće, poražen na svom terenu od Mladosti, dok je Zrinjski "pao" na Koševu.

U Velež ovog ljeta nije stigao veliki broj pojačanja, prije svega jer Rođeni vjeruju u ekipu koja je prošle sezone dominirala u Prvoj ligi FBiH. Ipak, bilo je dolazaka - na stadion Rođeni su stigli Muharem Ćivić i Dino Hasanović.

Sa druge strane, Pod Bijelim brijegom je bilo itekako prometno. Stigli su Mario Tičinović, Jasmin Čeliković, Damir Zlomislić, Ivan Lendrić, Irfan Hadžić, Tomislav Barišić, Kenan Topolović, Tomislav Barišić i Uche.

Vjerovatno je i veliki broj pojačanja Pod Bijelim brijegom ovog ljeta uticao na to da Zrinjski mostarski derbi dočekuje sa više nego duplo skupljom ekipom u odnosu na Velež. Naravno, ako ćemo se voditi podacima koje je moguće pronaći na Transfermarktu.

Tako ekipa Zrinjskog trenutno vrijedi 7.15 miliona eura i druga je najskuplja u Premijer ligi BiH (ekipa Sarajeva vrijedi 10.55 miliona eura). Sa druge strane, ekipa Veleža vrijedi 3.30 miliona eura, te je, kada je PL u pitanju, skuplja od ekipa Mladosti, Borca i Zvijezde 09.

Najskuplji igrači Zrinjskog su napadač Irfan Hadžić, veznjak Frane Čirjak i mladi desni bek Advan Kadušić.

Vrijednost Advana Kadušića iznosi 600.000 eura, Frane Čirjaka 550.000, a Irfana Hadžića 500.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najskuplji Rođeni su zadnji vezni Mehmed Ćosić i krilni fudbaler Brandao - njihova se vrijednost procjenjuje na 300.000 eura. Po 250.000 eura vrijede Seid Behram, Edo Vehabović i Nusmir Fajić.

Sudeći po ovim podacima, Zrinjski je apsolutni favorit u nedjelju Pod Bijelim brijegom, ali u fudbalu ne pobjeđuju uvijek skuplji, u što smo se uvjerili bezbroj puta. A kako je riječ o gradskom derbiju, teško je predvidjeti pobjednika u nedjeljnom okršaju Zrinjskog i Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adosar
Sad ili nikad dotucite svinjski, holandjani ce ih natrpati, bice umorni, vi onda samo zavrsite, i tu ste domacin, to je vas stadion...
9 0
hdhdui
Gazite cobane sa podvelezja
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi