Amar Osim: Nema potrebe da tražim greške nakon pobjede nad ovakom ekipom

Trener Željezničara

Amar Osim: Nema potrebe da tražim greške nakon pobjede nad ovakom ekipom

M. Šljivak

Amar Osim prezadovoljan je nakon pobjede nad Zrinjskim.

Trener Plavih je nakon pobjede od 1:0 na press konferenciji rekao:

"Teška utakmica protiv odličnog protivnika bez obzira što nisu igrali sa prvom ekipom. Pitat ću vas za mjesec šta je prva ekipa i koliko će ovih igrača igrati za mjesec. Čitav klub je motiviran i u euforiji i to se osjeti u ponašanju i igri i u bliskosti sa loptom. Ne boje se odigrati, neće bezveze nabijati. Mi smo iskoristili jedan momenat dobre igre i pobijediti zasluženo. Čestitam javno Zrinjskom na onom što je uradio za fudbal. Pokazali su nama ostalim da se može, što je jako bitno", rekao je Osim, te je dodao:

"Kada pobijediš ekipu koja je u zadnjih šest godina četiri puta bila prvak, dok smo mi jedan Kup osvojili, bilo bi pretenciozno da ja počinjem tražiti greške. Bilo ih je, ali ja bih aposstrofirao bolje stvari. Pobijediti ovako teškog protivnika, koji je u ovakvoj atmosferi, nije mala stvar. Ne bih sad tražio greške".

Naredni protivnik je Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radujem se utakmici protiv Čelika i to je jedina stvar koja je bitna, da se publika vrati i da se na terenu nešto dešava. Baš se radujem, jer nije bilo tih utakmica sa visokim nabojem. Kad su oni u euforiji, to liči na fudbal pravi", rekao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Prof.dr.sci AMAR OSIM
0 63
teddy sheringham
Čajnoslu, uskoro vam dolazi prvak na megdan, pa ćemo da te vidimo.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi