Real i PSG otvorili pregovore: Postoji savršen plan koji odgovara i klubovima i Neymaru!

Neymar ipak u Madridu?

Real i PSG otvorili pregovore: Postoji savršen plan koji odgovara i klubovima i Neymaru!

E. Škorić

Real Madrid i PSG pokušavaju da se dogovore oko transfera Neymara.

Dva mjeseca je prošlo od potpunog kraha odnosa između Neymara i PSG-a i malo je vjerovatno da će Brazilac ostati u Parizu. Do sada se uglavnom spominjao njegov povratak u Barcelonu, ali Katalonci nikako da pronađu zajednički jezik s prvakom Francuske.

PSG je tražio 50 miliona eura plus Philippea Coutinha i Nelsona Semeda, dok Barca ima želju isključivo da do Neymara dođe nudeći neke igrače, a ne i novac.

Na kraju, sada se u priču uključuje Real Madrid, koji je u direktnoj komunikaciji s PSG-om i pokušat će da ispita situacija, te da možda na kraju napravi transfer koji bi šokirao nogometni svijet.

Smatra se da je Real dobio priliku da po izuzetno pristupačnoj cijeni dobije Neymara i u Madridu ne žele da propuste takvu 'akciju'.

Još uvijek nema konkretne ponude, ali izvori bliski pregovorima kažu kako je PSG voljan s Madridom razgovarati o alternativnim opcijama.

Čak se priča da bi napadač mogao stići u Madrid na jednogodišnju pozajmicu - a to bi izgledalo kao dobar posao za sve strane. To bi omogućilo PSG-u da još jednom godišnje igraču poveća vrijednost i proda ga po višoj cijeni 2020. godine .
Za Real bi to bilo manje rizično ulaganje u igrača koji nudi neusporedivi potencijal. A za Neymara to bi bila prilika da se vrate u Španiju...

PSG nema dobre odnose s Barcom, a Leonardo je nedavno kazao da Neymar više neće igrati za PSG i da će u Barcu otići samo za onih 222 miliona eura koliko ga je klub platio 2017. godine.

Brazilski GloboEsporte u četvrtak je izvijestio da se igračev tim sastao s predstavnicima Reala kako bi razgovarali o mogućnosti njegovog prelaska u španski prijestolnicu, dok su njihovi razgovori s Barcelonom pali u drugi plan.

Tijekom cijele karijere Neymar nikada nije davao niti jednu izjavu protiv Real Madrida jer je uvijek bio svjestan prijateljskih veza koje su njegov otac i njegov reprezentativni igrač Wagner Ribeiro imali s Florentinom Pérezom.

U aprilu prošle godine Neymarov se otac barem tri puta susreo s direktorom Real Madrida u Rio de Janeiru. Ali napadač je bio u Parizu samo nekoliko mjeseci i obojica su se složila da će katarski vlasnici tada neće biti spremni da puste svoju glavnu zvijezdu. Plan je bio čekati do Svjetskog prvenstva i sezone 2018.-19 prije nego što se pokušao osmisliti nači njegovog "bijega" iz Francuske.

Onda je uslijedila prava kriza u životu Neymara, imao je raznih privatnih problema, a uz sve to je zaratio sa PSG-om i od tada razmatra mogućnost odlaska u Španiju. Koliko god je inzistirao na dresu Barcelone, priča o Realu sada postaje aktuelnija i realna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugi važan faktor su dobri odnosi koje madridski predsjednik ima s predsjednikom PSG-a Nasserom Al Khelaifijem. Uvijek su se međusobno poštovali - toliko da nakon što su se pojavile špekulacije o povezivanju Reala s Mbappéom i Neymarom, Peréz se nije ustručavao pustiti službeno saopštenje za odbijanje tih navoda.

To je u velikoj suprotnosti od onoga što se dešava između Barcelone i PSG-a, gdje valda velika napetost, a to sada ide savršeno u prilog Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

andi
REAL JE SA ZIDANOM I PEREZOM BR 1 KLUB NA SVIJETU
0 11
Mele
Real ne pokazuje nikakvu sigurnost u napadu i odbrani, jos je tu nepoznanica, Jovic se mora osloboditi pritiska i zaigrati kako najbolje zna, za Bale se jos ne zna, zato se treba jos cekati, ali za sada je Barsa korak ispred sigurno i Atletiko takodje sa Felixom.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi