Sramotno mali broj gledatelja na stadionima Prve lige FBiH: Samo jedan grad donekle "položio"

Ukupno na osam utakmica 2750 gledatelja

Sramotno mali broj gledatelja na stadionima Prve lige FBiH: Samo jedan grad donekle "položio"

Edmir Škorić

U subotu je počela nova sezona Prve lige Federacije BiH i, sudeći po brojkama gledatelja na stadionu - mnogima nije nedostajala.

U subotu su odigrani svi mečevi prvog kola nove sezone Prve lige FBiH, ali zbog (valjda) visokih temperatura na stadionima mizerna posjeta.

Najviše gledatelja bilo je u Bihaću na meču Jedinstvo - Zvijezda. Na stadionu Pod borićima prisustvovalo je 800 gledatelja.

Svih sedam ostalih stadiona nije prekoračilo više od 400 gledatelja. U Goraždu je bilo 400 ljudi, po 300 u Čapljini, Hadžićima i Živinicama.

U Konjicu i Travniku po 250 gledatelja, a najmanje ih je bilo u Orašju gdje je domaćin pobijedio Rudar Kakanj s 1:0 i najavio borbu za titulu.

Sveukupno, na osam prvoligaških stadiona u subotu je prisustvovalo 2750 gledatelja. što je u prosjeku nešto više od 343 gledatelja po susretu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uzet ćemo u obzir vremenske (ne)prilike, nenormalno visoke temperature, pa neka to bude alibi za ovo, uvodno kolo. U drugom kolu prosjek mora da se popravi, pa ipak je riječ o drugom rangu bh. nogometa.

Posjećenost u 1. kolu:
Bihać - 800
Goražde - 400
Čapljina - 300
Hadžići - 300
Živinice - 300
Travnik - 250
Konjic - 250
Orašje - 150

Top Komentari

Mostar
Dabogda, ako ima boga da se ovo smece od lige Ugasi. Ovi ruzni travnjaci. Velezu vam je punio kase I stadione, ali Abd nikad vise u ovu smrdljivu ligu. M.U.S.V.D.G.. Samo P liga
5 1
Dobojlija
A ko bi dosao na stadione na plus 40stepeni I sjedi na kuhajucim tribinama I istopljenim stolicana zarad loseg fudbala?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti