Zeljković se vraća na Koševo: Tu sam rođen, proveo 10 godina, ali dat ću sve od sebe za Velež

Mladi defanzivac Rođenih za SportSport.ba

Zeljković se vraća na Koševo: Tu sam rođen, proveo 10 godina, ali dat ću sve od sebe za Velež

Jedan od neizostavnih članova prve postave Veleža ove sezone je mladi defanzivac Samir Zeljković. 

Radi se o 21-godišnjem fudbaleru koji je prošao omladinske selekcije FK Sarajevo, a u mostarski klub je stigao prošlog ljeta.

On, kao ni ostali fudbaleri i ljudi iz kluba, sigurno ne može biti zadovoljan početkom sezone obzirom da je Velež već upisao tri poraza. Ipak, stvari su krenule nabolje nakon dolaska novog trenera Feđe Dudića pa je klub ostvario remi i pobjedu protiv Slobode i Širokog Brijega.

Zeljković je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako stvari ponovo idu nabolje za Velež i da tim spremno iščekuje svaki naredni meč.

"Sigurno da ne možemo biti zadovoljni, rekao bih da nismo imali ni sportske sreće u prva tri kola. Ali, u posljednje dvije utakmice smo mlo bolje zaigrali, sreća nas je malo pogledala pa smo osvojili četiri boda. Spremni dočekujemo naredni meč", kaže Zeljković.

O odlasku Ibre Rahimića i dolasku Feđe Dudića kaže sljedeće:

"Kada nema rezultata kriv je trener odmah, to je svugdje tako. Posložile su se sada neke stari dolaskom Dudića, vratila nam se i sreća i sigurno je da možemo biti zadovoljni prethodnim rezultatima".

Sada za Zeljkovića i FK Velež slijedi gostovanje kod aktuelnog šampiona. Rođeni gostuju na Koševu gdje je naš sagovornik napravio prve fudbalske korake. Također, rođen je u Sarajevu pa će ovaj meč biti vrlo emotivan za njega.

"Proveo sam tu oko 10 godina, tu sam i rođen. Utakmica će mi biti veoma emotivna, ali profesionalac sam i ne treba gledati na takve stvari, dat ću sve od sebe da pomognem ekipi i da ostvarimo što bolji rezultat".

Može li Velež iznenaditi prvaka?

"Što da ne? Uz kvalitetu i disciplinovanu igru možemo napraviti dobar rezultat. Vidjelo se da je Sarajevo iscrpljeno i u meču protiv Radnika. Radnik je došao na Koševo da igra, mogao je osvojiti i bod da je bilo malo više sreće po njih. Uglavnom, idemo tamo da igramo i damo sve od sebe pa ćemo vidjeti...".

Očekuje se da će i Rođeni imati podršku sa tribina u Sarajevu što će fudbalerima ovog kluba sigurno biti od velike pomoći...

"Ja ih pozivam da naprave što bolju atmosferu i da nam po ko zna koji put budu 12-ti igrač. Siguran sam da uz njihovu pomoć možemo napraviti dobar rezultat", kaže mladi fudbaler.

Svojim igrama može biti zadovoljan, a to pokazuje i podatak da je počeo svaki meč od starta prvenstva. Ipak, kada ekipa ne ostvaruje željene rezultate, onda je svakako sve ostalo u drugom planu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne može se biti zadovoljan kad ekipa ne igra dobro i ne ostvaruje rezultate koji se očekuju. Zadovoljan sam svojim igrama, srećom nema povreda koje bi me udaljile od takmičarskog ritma što je dobro. Nadam se da ću i nastaviti ovako", kazao je Zeljković na kraju razgovora za naš portal.

Inače, on sa svojim Veležom je gost na Koševu u subotu navečer.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
Opet ćete skočiti dole hahahaha
0 18
ks0l3
jedan od boljih ove sezone
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi