Navijači u Srbiji bjesne zbog proslave gola igrača Olympiacosa

Nisu li malo pretjerali?

Navijači u Srbiji bjesne zbog proslave gola igrača Olympiacosa

S. Grebović

Fudbaleri Olympiacosa su jučerašnjom ubjedljivom pobjedom nad Krasnodarom od 4:0 u prvoj utakmici playoffa napravili veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka.

Crveno bijeli su poveli u 30. minuti i znalački čuvali tu prednost do 78. kada je uslijedila prava kanonada grčke ekipe koja je do kraja meča postigla još tri pogotka.

Golove za grčkog viceprvaka postizali su u dva navrata Lazar Ranđelović te po jednom Miguel Guerrero i Daniel Podence.

Upravo je gol posljednjeg strijelca na ovom meču zasmetao ljubiteljima fudbala u susjednoj Srbiji jer je portugalski internacionalac pogodak proslavio pokazujući znak koji simbolizira dvoglavog albanskog orla. 

Malo je vjerovatno da je Portugalac pokazao upravo to, ali to je mala utjeha pogotovo navijačima Crvene zvezde koji Olympiacos smatraju bratskim klubom i koji jasno traže očitovanje čelnih ljudi grčke ekipe po ovom pitanju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trenutak proslave tog gola možete pogledati na 6:58 minuti na videolinku ispod:

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Hahaha, uvjek su bijesni jedni Srbi. A kad urlucu imena genocidasa onda je uredu 3 prsta uredu A mozda je njima krivi sto nisu oni uzeli tu foru od Albanaca, a nebi me cudilo za koju godinu da proglasu da je to pozdrav Srba.
13 0
Dobojlija
E srbi sto vam vise ovo smeta ,pa dvoglavi orao je I na vasoj zastavi ,ako vam toliko smeta maknite ga s vase zastave ,usput vi I siptari braca ste po zastavi zastavi ,tj dvoglavom orlu
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi