Remi u Mostaru: Igrači FK Velež odigrali odličan meč, FK Željezničar i dalje neporažen

Završeno 1:1 a sudija u centru pažnje

Remi u Mostaru: Igrači FK Velež odigrali odličan meč, FK Željezničar i dalje neporažen

A. Čaušević, foto: V. Bernadić

Velež i Željezničar su u derbi meču 8. kola Premiijer lige pred nekoliko hiljada gledaoca na stadionu Rođeni odigrali 1:1. 

Domaći su odigrali odlično prvo poluvrijeme. Agresivni i rastrčani bili su puno bolji rival te su na odmor otišli sa zasluženom prednošću.

Poslije uvodnog pritiska prva velika prilika viđena je u 22. minuti. Zec je iskosa s lijeve strane šutirao zamalo pored gola.

Ta situacija je naslutila vodstvo igrača u crvenim dresovima. Igrala se 25. minuta. Nakon jedne duge lopte Ćosić se našao na drugoj stativi, odigrao je povratnu u peterac gdje je Brandao bio brži od Pavića za odušeljenje među domaćom publikom.

Velež je poslije vodstva nastavio s boljom igrom, a prva i jedina situacija vrijedna spomena pred domaćim golom zbila se u 31. minuti. Zec je s desne strane šutirao veoma traljavo.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Domaći su imali terensku incijativu, međutim bez konkretnih prilika.

Od starta drugog dijela Osim je u igru ubacio Ramovića i Štilića, a prva prilika za izjednačenje propuštena je u 48. minuti kada je prečku pogodio Krpić. 

Velež je u 53. minuti zabio i drugi gol. Erića je matirao Fajić, ali je sudija Sivac čini se neopravdano poništio pogodak. Domaćim je bilo poprilično nejasno zašto je arbitar iz Zenice donio takvu odluku. 

Nekoliko minuta nakon sporne situacije Željezničar je stigao do izjednačenja. Štilić je liepim pasom uposlio Boju koji je matirao Bobića za radost gostujućih navijača. 

Fajić je u 65. minuti mogao Veležu dovesti novo vodstvo. Napadač domaćih je prošao Erića, šutirao, a loptu praktično sa gol-linije je izbacio Osmanković. 

Posljednjih 10-ak minuta utakmice domaći su odigrali s igračem manje. Fajić je u 80. minuti dobio drugi žuti karton nakon duela s Osmankovićem pa je morao ranije pod tuš. 

Ipak, bez obzira na igrača više u finišu utakmice sarajevski Plavi nisu uspjeli postići pobjedonosni gol pa je ostalo 1:1. Na samom kraju gosti su tražili penal ali Sivac se nije oglasio. Utjeha Željezničaru ostaje da je još uvijek neporažen. 

FK Velež - FK Željezničar 1:1 (Brandao 25'/Bojo 59')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Ćosić, Manev, Zvonić, Urdinov, Hasanović, Zeljković, Behram, Vehabović, Fajić, Brandao.

FK Željezničar: Erić, Pavić, Krpić, E. Zec, Stanić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Bojo, Osmanković, Sipović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
falio si nam osime da šteliš tekme
82 1
Uranija
Najbolji igrač kod selje ubjedljivo sudija ermin sivac.hahahahaha
82 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi