Večeras se uspostavljaju prvi kontakti: Edin Džeko i Edin Višća postaju saigrači i u klubu?

Italijani špekulišu

Večeras se uspostavljaju prvi kontakti: Edin Džeko i Edin Višća postaju saigrači i u klubu?

Edin Višća je i ovog ljeta bio na meti transfer špekulacija. Ipak, ponovo je ostao u redovima Bašakšehira.

Uglavnom se špekulisalo da bi 29-godišnji bh. fudbaler mogao preći u redove nekog od turskih velikana, Fenerbahčea ili Bešiktaša, ali ga je Bašakšehir uspio zadržati.

Međutim, možda istanbulski tim neće još dugo moći odolijevati pošto sada stižu informacije da je za Višću zainteresovana i Roma.

Višćin Bašakšehir večeras gostuje upravo kod Rome, u okviru 1. kola grupne faze Lige Evrope, a italijanski CalcioMercatoWeb piše kako bi sportski direktor Vučice Petrachi mogao iskoristiti večerašnji meč kako bi sa čelnicima turskom kluba razgovarao o eventualnom transferu bh. reprezentativca.

Pomenuti italijanski portal navodi da je Višća tip igrača koji odgovara stilu igre kojeg preferira novi trener Rome Fonseca, a u njegovom dolasku na Olimpico bi veliku ulogu mogao igrati i kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko, koji je ljetos produžio saradnju sa rimskim klubom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treba napomenuti i da su Roma i Bašakšehir već poslovali s obzirom da je italijanski klub upravo iz redova večerašnjeg protivnika doveo Cengiza Undera.

Inače, ugovor Edina Višće sa Romom važi do ljeta 2021. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Pašiću, kretenu nad kretenima: 'Inače, ugovor Edina Višće sa Romom važi do ljeta 2021. godine.' Jb'o sebi majku ko tebe 'uhl****'.
6 1
a1ska
Samo procitajte zadnju recenicu. Placam vam 100KM po clanku uz uslov da isti privedete kraju na ispravan nacin.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi