Porodica Bin Laden stiže kod bh. reprezentativca: "To nije nešto čega bih se stidio"

Sheffieldov novi vlasnik dovodi jake sponzore

Porodica Bin Laden stiže kod bh. reprezentativca: "To nije nešto čega bih se stidio"

Edmir Škorić

Princ Abdullah, čije je puno ime princ Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, postaje većinki vlasnik Sheffield Uniteda.

Saudijci su preuzeli klub nakon što je bivši suvlasnik Kevin McCabe bio prisiljen zbog presude visokog suda da proda 50 posto svog udjela u klubu.

Tako će princ Abdullah imati priliku da upravlja Sheffieldom, u kojem igra i bh. reprezentativac Muhamed Bešić, te ima velike planove, rekavši da će sto posto biti predan klubu. Neki su tvrdili da je došao zbog novca, no on je to opovrgnuo.

"Novac je veliki faktor, ali kad bi se radilo o novcu, odmah bih prodao klub", rekao je princ Abdullah, član kraljevske porodice Saudijske Arabije.

"Moj glavni fokus je upravo sada dovesti sponzore iz Saudijske Arabije."

Jedna od najutjecajnijih porodica u Saudijskoj Arabi je porodica Bin Laden, koja ima ogromno bogatstvo stečeno u građevinarstvu, ali i "crnu mrlju" zbog jednog člana - Osama Bin Ladena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvrijedim se kad kažu da je Bin Laden loše ime. Svaka porodica može imati jednu lošu osobu, ali oni su vrlo ugledna porodica. Nisam poslovao s njima u prošlosti, ali bit ću sretan ako se to sada desi. Porodica Bin Laden nije sramotno ime ili nešto što bih sakrivao. To nije nešto čega bih se stidio. Oni su htjeli da kupe i dionice Kevina McCabea", poručio je princ Abdullah.

Osama Bin Laden, kojeg su američke specijalne jedinice ubile 2011., odobrio je napade na Sjedinjene Države 11. septembra 2001. u kojima je ubijeno gotovo 3000 ljudi. Njegov sin Hamza navodno je ubijen u zračnom napadu u avgustu 2019. godine, nakon što je prethodno napravio snimke u kojima je pozivao na napade na Sjedinjene Države i druge zemlje.

Top Komentari

BiHScout
jebla vas amerika sve sami pravi pa drugi ljudi krivci
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi