Rođeni sijaju punim sjajem: Lider na tabeli položio oružje u Vrapčićima!

Velež pobijedio Tuzla City sa 2:1

Rođeni sijaju punim sjajem: Lider na tabeli položio oružje u Vrapčićima!

Fudbaleri Veleža pobijedili su danas na domaćem terenu Tuzla City sa 2:1 u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je Tuzla City bio lider prije ovog kola, fudbaleri Veleža ga se nisu uplašili pa su od samog početka meča krenuli ofanzivno na gol Fejzića.

Prvi je već u 4. minuti zaprijetio Manev, ali Fejzić brani. Samo dvije minute kasnije pokušava i Ćosić, ali golman gostiju je ponovo siguran. U 14. minuti Velež je ponovo u velikoj šansi, ali nakon solo prodora udarac Fajića završava ponovo u rukama Fejzića. Šest minuta kasnije pokušao je i Ferreyra, ali preko gola.

Velež nastavlja napadati pa narednu šansu ima preko Vehabovića. Ipak, njegov udarac završava u rukama Fejzića. Samo dvije minute poslije toga slalom Fajića, ali udarac tik pokraj desne stative gostujućeg gola.

Gosti prvi put prijete u 25. minuti. Veliku šansu imao je Kojić, ali nakon kornera šutira pored gola. Iz druge prilike Tuzla dolazi do vodstva. Igrao se 38. minut kada je prvi golgeter lige topovskim udarcem savladao Bobića za vodstvo svog tima. To je bio i konačan rezultat prvog dijela iako je Brandao u 43. minuti imao stopostotnu priliku da vrati svoj tim u igru.

Gosti bolje otvaraju nastavak meča i preko Crnkića prijete, ali Bobić brani. Potom Velež prijeti preko Ćosića i Brandaa, ali ništa od pormjene.

Ipak, Rođeni do poravnanja dolaze u 67. minuti kada Brandao pogađa nakon kornera. Isti igrač je samo četiri minute kasnije ponovo zatresao mrežu gostiju i tako preokrenuo rezultat.

Do kraja meča Velež je prijetio preko Fajića i Behrama ali rezultat se više nije mijenjao i Rođeni su upisali drugu vezanu pobjedu.

Sada Velež ima 11 osvojenih bodova i pobjega je sa začelja tabele dok je Tuzla City ostao na 20 osvojenih bodova i b it će prvi do večerašnjih utakmica Sarajeva i Željezničara kada bi moglo doći do promjene.

Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Manev, Urdinov,Hasanović, Zeljković, Ćosić, Vehabović,Brandao, Fajić

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Velež - Tuzla City 2:1 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

6HM6
Toliko o postenju Azmira Husica i njegovim dzamijama,kladionicar svoje vrste danas nastimao iz 2 u 1,raspali se AMIN ;)
10 29
Bulle
Bravo za Velez odlicna igra.Cestitke.
21 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi