Čelnici Milana nagovaraju legendu kluba da preuzme trenersku klupu

Giampaolo pred otkazom

Čelnici Milana nagovaraju legendu kluba da preuzme trenersku klupu

Endin Čaušević

Milan je prije svega desetak godina bio jedan od najboljih klubova u Evropi, ali Rossoneri već nekoliko sezona igraju ispod svakog nivoa.

Milan već nekoliko godina nismo gledali u Ligi prvaka, a u Seriji A od 2011. godine kada su bili prvaci gotovo da nisu imali neku ozbiljniju ulogu.

Ovaj klub novi udarac doživio je sinoć nakon što ih je na San Siru porazila Fiorentina sa 3:1 koje je odigrala sjajnu utakmicu na krilima iskusnog Francka Riberyja.

Da Milan trese velika kriza najbolje pokazuje činjenica da se nakon šest kola nalaze na tek 16. mjestu. Rossoneri imaju samo dvije pobjede i čak četiri poraza i već se špekuliše da će mijenjati trenera, te da će Marco Giampaolo dobiti otkaz.

Tuttosport je objavio da je Giampaolo pred otkazom nakon očajnog početka sezone, a na njegovo mjesto mogao bi doći legendarni napadač ovog kluba Andriy Shevchenko.

Navodno, čelnici Milana već su obavili razgovore sa selektorom Ukrajine kako bi vidjeli da li je zainteresovan. Odgovor Shevchenka još uvijek nije poznat s obzirom da trenutno ima ugovor s selekcijom Ukrajine do jula 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako piše Tuttosport Giampaolo je dobio samo jednu utakmicu ultimatuma i poručili su mu da Milan za vikend mora pobijediti Genovu koja je također u krizi. Ukoliko se to ne desi sigurno možemo očekivati otkaz na klupi Rossonera.

Navodno, ukoliko Shevchenko odbije ponudu Milana na klupu ovog kluba mogao bi doći dojučeraši trener Rossonera, Gennaro Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Vidi se sada da je Gattuso izvukao najbolje sto je mogao iz ovog tima.
4 1
Mirko
Slažem se ,ovaj papak skoro nikako ne koristi pojačanja koja su mu doveli.Ali šta očekivati od trenera čiji je najbolji rezultat u trenerskoj karijeri 9 mjesto u prvenstvu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi