Pjanić: To da obećam? Nisam ja otac igračima...

Sutra po prvi put kapiten

Pjanić: To da obećam? Nisam ja otac igračima...

Po prvi put naš fudbalsku reprezentaciju sutra će kao kapiten predvoditi Miralem Pjanić.

 Pjaniću je kapitenska traka povjerena nakon što će zbog povrede susret s Finskom morati propustiti Edin Džeko, a ulozi vođe pristupio je ozbiljno, pa je s nekolicinom fudbalera već obavio razgovore.

Prilikom obraćanja novinarima Pjanić je kazao i kako ne moraju uvijek on ili Džeko riješiti meč, da BiH ima još kvalitetnih fudbalera koji mogu preuzeti odgovornost, a na jedno od novinarskih pitanja dao je vrlo zanimljiv odgovor.

Naime, jedan od prisutnih novinara je upitao Pjanića da li može pokrenuti "inicijativu" da će ubuduće svi igrači morati ginuti za dres BiH, na što je rekao:

"Mogu li to obećati? A vidite, ja gledam sebe, nisam ja otac igračima", kazao je Pjanić i izazvao smijeh prisutnih, a onda nastavio:

"Ja sam igrač, preuzimam svoju odgovornost... Tu sam gdje jesam jer nikada se ne zadovoljavam potpuno, uvijek želim više i više, a tako moraju misliti i ostali. Želim da ova reprezentacija ima više uspjeha, da joj nije dovoljno jedno veliko takmičenje u historiji, a za to ima kvaliteta sigurno", rekao je, između ostalog, Pjanić.

Pogledajte... 

Top Komentari

Syr
Pucicemo ih sutra barem 2 razlike i nece se Finci sastati sa loptom..eto, u to sam siguran..ipak mi ne bi mi kad nam najteza utakmica, tj protiv Italije ne bi bila odlucujuca
9 1
teddy sheringham
Puno priče, malo rada. Crveni protiv Grčke, nije igrao u Finskoj, u Armeniji kao da nije igrao. Novinar te dobro pitao, ali ga Pjanke nije najbolje skontao.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi