Miralem Pjanić je trenutno najbolji igrač Evrope!
(Foto: EPA)

CIES napravio istraživanje

Miralem Pjanić je trenutno najbolji igrač Evrope!

M. Šljivak

Miralem Pjanić za sada igra fantastičnu sezonu u dresu torinskog Juventusa.

Bh. veznjak se sjajno uklopio u sistem igre kojeg forsira novi trener Stare dame Maurizio Sarri, a to pokazuju njegovi nastupi u Seriji A i Ligi prvaka.

Zato nije nikakvo čudo što je prema Centru za fudbalsku statistiku i istraživanja (CIES) Pjanić trenutno statistički najbolji fudbaler u Evropi.

CIES je svoja istraživanja gradio po dosadašnjim nastupima iz utakmice utakmicu, efikasnosti i vrijednosti u igri koju donosi timu, pa je Pjanić po toj statistici trenutno najbolji na Starom kontinentu.

Njegov ranking je po CIES-u 96.7, a iza sebe je ostavio Stefana Sensija iz Intera (94.7) i Papu Gomeza iz Atlanate (94.5).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je trenutno 10 najboljih fudbalera Evrope po CIES-u:

1. Miralem Pjanić (Juventus) - 96.7
2. Stefano Sensi (Inter) - 94.7
3. Papu Gomez (Atalanta) - 94.5
4. Idrissa Gueye (PSG) - 94.3
5. Alassane Plea (Gladbach) - 93.8
6. Marco Verratti (PSG) - 93.7
7. Thiago Silva (PSG) - 93.5
8. Karim Benzema (Real Madrid) - 90.0
9. Toni Kroos (Real Madrid) - 90.0
10. Marten de Roon (Atalanta) - 90.0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Možda na Play Stationu
4 11
gaziiiiJAaaa
Thiago Silva? Covjek nema utakmicu ove sezone, toliko o RELEVANTNOSTI...ovo je nesto poput WAKO-NAKO kategorija i nasih "BOKSERA"..
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi