Fincima neigranje Džeke gubitak, ali nastup jednog čovjek za BiH još veći dobitak

Ne boje ga se, ali ga poštuju

Fincima neigranje Džeke gubitak, ali nastup jednog čovjek za BiH još veći dobitak

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina i Finska će u subotu na Bilinom polju odmjeriti snage u 7. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Bh. reprezentaciju u ovom duelu kao kapiten neće predvoditi Edin Džeko. Odlični napadač je u duelu Rome i Cagliarija slomio jagodičnu kost i neko vrijeme će provesti van terena. 

Kapitensku traku protiv skandinavske selekcije će nositi Miralem Pjanić čije igranje Finci smatraju velikim plusom za bh. selekciju. 

Joona Toivio i Paulus Arajuuri govorili je štoperski par finske selekcije. Oni smatraju da je neigranje Džeke veliki minus, ali nastup Pjanića još veći plus za Bosnu. 

"Pjanić je jedan od najboljih na svijetu u onom što radi. Ne bojimo ga se, ali ga poštujemo i znamo na šta je spreman. Ako je Džeko veliki gubitak, Pjanić je veliki dobitak", smatra Arajuuri.

 Pjanić je zbog suspenzije propustio prvi duel ove dvije selekcije u Tampereu i njegovo neigranje se veoma osjetilo jer su Finci slavili rutinsku pobjedu s 2:0. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trebamo se braniti kao tim. Utakmica u Tampereu je možda i naša najbolji meč, posebice u drugom poluvremenu. Ta utakmica je bila nešto fantastično. Ako ponovimo isto, ostvarit ćemo dobar rezultat", rekao je Toivio.

Utakmica BiH - Finska igra se u subotu s početkom u 18 sati. Zmajevi su pod imperativom pobjede ukoliko žele da zadrže direktan plasman na EP. 

Top Komentari

teddy sheringham
Sa ili bez Pjanića, 0:2.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi