Lajkovi napravili ozbiljne probleme njemačkim fudbalerima: Ovo je posljednja stvar koja mi treba...
(Foto: EPA)

Gundogan se oglasio

Lajkovi napravili ozbiljne probleme njemačkim fudbalerima: Ovo je posljednja stvar koja mi treba...

Midhat Šljivak

Ilkay Gundogan i Emre Can napravili su sami sebi velike probleme jednim lajkom.

Oni su na društvenim mrežama 'lajkovali' objavu turskih reprezentativaca na kojoj salutiraju u čast vojsci ove zemlje koja vodi ratne akcije u Siriji.

"Za našu naciju, posebno za one koji riskiraju svoje živote", napisao je napadač Evertona Cenk Tosun.

Gundogan i Can su ovu objavu označili sa sviđa mi se i izazvali su veliku pažnju njemačkih medija. Gundogan je ubrzo uklonio lajk.

"Uklonio sam lajk kada sam vidio da se smatra političkim postom. Vjerujte mi, nakon prošle godine posljednja stvar koja mi treba je politika. Nisam uopšte obraćao pažnju na sadržaj poruke", istakao je Gundogan za Kicker.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

A upravo je Gundogan imao ozbiljan problem nakon što su se on i Mesut Ozil prošlog ljeta pred Svjetsko prvenstvo susreli sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Obojica su bili na velikom udaru njemačke javnosti zbog toga, a nakon svega Ozil se odučio oprostiti od reprezentacije.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Oduzeti im njemačko državljanstvo i poslatb ih babi Erdoganu.
4 7
Gagara
procito sam 2 komentara i oba su bila protiv turaka vidi se kako smo plitak narod ... turci vec godinama su oglasili kurde teroristima a pored toga Kurdistan takodjer zeli juznu tursku pa to je ono kao napad je najbolja odbrana
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi