Džanan Musa bez minuta na početku nove NBA sezone

Bh. košarkaš bez nastupa

Džanan Musa bez minuta na početku nove NBA sezone

M. Šljivak

Čak 11 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je u noći sa srijede na četvrtak.

Brooklyn Netsi su u sjajnom meču na svom parketu nakon produžetka poraženi od Minnesota Timberwolvesa rezultatom 126:127.

Nije Netsima pomogao ni Kyrie Irving sa učinkom od 50 poena, osam skokova i sedam asistencija. Timberwolvesi su bili prevelik zalogaj, a goste je do trijumfa vodio Karl-Anthony Towns sa 36 poena i 14 skokova.

Džanan Musa nije ulazio u ovoj utakmici i to svakako ne može da ga raduje na otvaranju nove sezone.

Luka Dončić je blistao na otvaranju. Ubacio je Slovenac 34 poena uz devet skokova u pobjedi nad Washington Wizardsima (108:100), a odličan učinak je imao i Kristaps Porzingis sa 23 koša.

Bojan Bogdanović je učestvovao sa 16 poena u pobjedi Jazza nad Thunderom 100:95, dok je Bogdan Bogdanović u porazu Kingsa od Sunsa 124:94 ubacio samo dva poena uz katastrofalan šut (1 od 10).

U ovom meču Dario Šarić je ubacio sedam poena, a Nemanja Bjelica pet.

Odličan početak nove sezone ima i Nikola Jokić. Njegovi Denver Nuggetsi slavili su kao gosti protiv Portland Trail Blazersa 108:100, a Jokić je imao double-double učinak od 20 poena i 13 skokova.

Treba svakako istaći da je Nikola Vučević sa 21 poenom i devet skokova vodio Orlando do pobjede nad Clevelandom (94:85), a Goran Dragič je ubacio 19 koševa u pobjedi Heata nad Memphisom 120:101.

Za Memphis je igrao i Marko Gudurić koji je ubacio devet poena za 24 minute na parketu.

Top Komentari

epa
neka su i izgubili... samo lagano Musa tek je pocetak samo rad a bit ce minuta kada se trener jos malo uvjeri u tvoje sposobnosti...
7 0
GMOkokoshka
Bice minuta, samo rad, gas, zmaju bosanski
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi