Feđa Dudić: Zaustavimo li Jamaka, napravili smo veliki posao
Tim Feđe Dudića nakon pobjede u gradskom derbiju u sjajnom ozračju putuje u Zenicu.

Trener Veleža pred gostovanje Čeliku

Feđa Dudić: Zaustavimo li Jamaka, napravili smo veliki posao

Iza nogometaša FK Velež uspješno je apsolviran gradski derbi u kojem su izabranici Feđe Dudića sasvim zasluženo nakon dužeg perioda savladali gradskog rivala HŠK Zrinjski.

Sve misli u Veležu trenutno su okrenute sutrašnjem gostovanju u Zenici gdje će Rođeni tražiti novi pozitivan rezultat kod Čelika koji će također tražiti bodove u ovom susretu.

Feđa Dudić koji je posljednjih dana najtraženija sportska ličnost u gradu na Neretvi za SportSport.ba govorio je o gostovanju u Zenici a dotakao se i još ponečeg vezanog za protekli derbi protiv Plemića.

"Euforija nakon Zrinjskog već prolazi, kako i treba, spuštamo se na zemlju i nastavljamo s radom. Sutra se mogu desiti dva lošija rezultata, pa te onda mogu pljuvati i razapeti isto kao što te danas slave", govori Dudić.

"Sada je predivno biti trener Veleža, igrač Veleža i sve oko nas je super i predivno ali ne smijemo dozvoliti da se to okrene u drugom smjeru. To stalno pričam igračima. Mi smo se već nakon regeneracije počeli baviti Čelikom. Sigurni smo da je ono što nas čeka jedna zahtjevna utakmica i naše misli su usmjerene trenutno samo prema njoj".

Koga u Čeliku smatrate kao najveću opasnost za vašu obranu, jeste nekoga posebno apostrofirali svojim igračima da obrate pažnju na njega?

"Sigurno je da je taj navalni dio njihovog tima puno bolji od defanzivnog dijela iako na golu imaju Pavlovića koji je statistički gledano svom klubu donio najviše bodova. Neću reći da je najbolji golman ali statistički je imao sjajnih intervencija pri neizvjesnim rezultatima, mislim da je on najzaslužniji za ovih njihovih 16 osvojenih bodova. Sve pohvale i komplimenti za njega zaista, no prema naprijed kod njih sve kreće od Jamaka. To ne znam samo ja, to zna cijela liga, da ako se njega uspije zaustaviti u toj kreaciji, da se time pravi veliki dio posla. Također, Dedić i Salčinović su igrači poteza te Ševko Okić koji je sigurni najopasniji u kontrama i koji nam može biti veliki problem kao i probuđeni Mahmutović. Sigurno da ćemo na ove pobrojane igrače obratiti posebnu pažnju jer je to tim koji prema naprijed svima može napraviti probleme, vidjeli ste to i u zadnjoj utakmici sa Sarajevom kada su pri rezultatu 0:0 stvorili par stopostotnih šansi i da su koju iskoristili možda bi utakmica otišla u drugom smjeru".

Da se vratimo još malo unatrag, da li je teško igrače i tim skloniti od euforije koja se digla nakon pobjede u derbiju i općenito dobrih rezultata Veleža u posljednje vrijeme?

"Pa mislim da nije. Jeste da je dan, dva poslije utakmice bilo još malo euforično, ali tu je sve stalo. Ovi momci znaju da otkad sam ja tu nema prevelike euforije nakon pobjeda a ni velikih tragedija nakon poraza. Svaka utakmica je novi dan, novo dokazivanje. Lijepo je dobiti, naravno, posebno u gradskom derbiju ali sve se gleda kroz prizmu bodova. Evo, ni sutra ne bi trebalo nedostajati motiva. Očekujem lijep ambijent, dosta naših navijača, Čelik je svakako poznat po odličnoj atmosferi na njegovim susretima, bit će noćna utakmica, sve potrebno za odličnu utakmicu će biti tu. Drago mi je da se Čelik ne bori za ostanak, da su na sredini tabele".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vašim dolaskom na klupu Velež se podigao s mrtve točke, sve je krenulo nabolje. Gdje objektivno vidite Velež do kraja ove sezone, a ako se usudimo da prognoziramo i za narednih sezonu, dvije?

"Mislim da je Veležova realnost objektivno gledajući ta neka sredina između 6. i 9. pozicije. Međutim to nikako ne znači da bježimo, ako uđemo u neku dobru seriju, od toga da bi mogli napraviti nešto više. Ja uvijek nastojim biti objektivan i mislim da ova sezona može da posluži za slaganje ekipe za narednu sezonu gdje se mora odmah ući u prvenstvo s dobrim igrama i pozitivnim rezultatima, a ne da se napravi kašnjenje kako je to bilo ove sezone i onda od svake naredne utakmice praviti pritisak. Uz dovođenje kvalitetnih, ali ciljanih pojačanja se može napraviti napredak. Mi danas na platnom spisku imamo 29 igrača što je previše a stanje na tabeli ne pokazuje to da mi imamo baš 29 kvalitetnih nogometaša. Opet kažem, realnost sada je sredina tabelea iduću sezonu treba tražiti iskorak naprijed", rekao je strateg Rođenih Feđa Dudić pred sutrašnji duel protiv Čelika na Bilinom Polju. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Dudić je dobar mladi trener ,on nije Travnićanin samo je igrao i vodio Travnik,a Travnik je vezirski grad za razliku od kokošara,novonastalog seljaćkog komunistickog grada,sva se sela sastala i naselila iz ZE DO kantona u zenicu,naj veca selundra je u BIH ZENICA,i sutra će Velež uzeti sva tri boda aBd.Nema tu ljutnje,Zenica je poznata po glupostima ,narkomanima,zatvoru i kurćevim sitno sicarskim navijacima tako zvanim Robijasima sto se prodaju svakoj upravi za karton votke kesicu spida i koju stoju,a klub je S TRADICIJOM,ali sa rezultatima i navijacima DNO,DNA..
10 1
Samoiskreno
Seljacina Travnički svi znamo ko si ti i sta si pricas i koliko mrzis Zenicu mrs u pm
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi